quba Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Chcialbym przestrzec wszystkich przed sklepem internetowym WWW.ROWER.COM!!! Zakupilem u nich dwa rowery marki Cube trzy miesiace temu (czerwiec 2009) i do tej pory nie moge wyegzekwowac naleznych mi pieniedzy. Wymiana maili i uzyskanie informacji od sklepu idzie sprawnie do momentu wplacenia im pieniedzy na konto. Pozniej zaczynaja sie juz tylko problemy. Najpierw dwa razy wycofali sie z zaoferowanej mi znizki na rowery (raz przed dokonaniem przelewu, raz po). Pierwsza miala wynosic 10%. Pozniej zmienili zdanie i zaproponowali 7%. Przystalem na to i przelalem pieniadze na konto. Wtedy poinformowali mnie ze bedzie problem nawet z tym 7% i zamilkli... Dzwonilem dopytujac sie co z rowerami. Nie potrafili sie jednak zdecydowac czy uzyskam ten rabat czy nie (mimo ze wykonalem juz przelew na ustalona wczesniej kwote). Przez kolejnych 10 dni po wplaceniu im pieniedzy zastanawiali sie czy moga mi przeslac sprzet z tym 7% rabatem az w koncu po kilku telefonach z mojej strony wyslali rowery. Pojawil sie jednak kolejny problem. Sklep deklaruje wysylke rowerow na wlasny koszt. Przy odbiorze rowerow kurier DHLa poprosil mnie niespodziewanie o uiszczenie oplaty 126zl za przesylke. Zadzwonilem do sklepu ROWER.COM z zapytaniem co mam robic bo przeciez przesylka miala isc na ich koszt. Odpowiedzieli ze to tylko "drobna pomylka" i ze najlepiej jesli sam zaplace za przesylke a oni zwroca mi pieniadze. Tak tez zrobilem. Od 3 miesiecy nie moge odzyskac pieniedzy. Przestali odpisywac na maile (zapewne boja sie zebym nic na nich nie mial na pismie). Byli na tyle bezczelni ze przez telefon zadeklarowali przeslanie mi juz pieniedzy przekazem pocztowym ale oczywiscie zadne pieniadze do mnie nie dotarly. Kiedy poprosilem o nr przekazu zebym mogl sprawdzic dlaczego nie dostalem pieniedzy wlasciciel firmy stwierdzil ze "nie moze mi podac nr przekazu". W desperacji pofatygowalem sie do siedziby firmy w Krakowie osobiscie. Lecz tam zastalem tylko wynajmowany przez nich malutki pokoik z biurkiem i komputerem. Nikogo z pracownikow firmy, o wlascicielu nie wspominajac... Czy ktos z Was mial podobne przygody? UPRZEDZAM WSZYSTKICH. WSPOLPRACA Z FIRMA ROWER.COM TO DROGA PRZEZ MEKE. TRZYMAC SIE Z DALEKA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Na policje z takimi mendami pewnie też kogoś innego w konia zrobili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 niezle, straty na rabacie wysylka chcieli nadrobic, rofl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Pomimo takich nieprzyjemnych przeżyć regulamin też Cię obowiązuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 jak wyzej na pały z nimi , i dodatkowo na kilku srtonkach recenzja sklepu . to powinno ostrzec ludzi przed tymi k.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Jeżeli posiadasz meile, które wszystko udowadniają, no to do rzecznika praw konsumenta i sprawę im zrobić. Pogrozić sądami Może oddadzą. Jednak nie wiem jak udowodnisz to, że mieli Ci zwrócić kasę za przesyłkę, bo to była rozmowa telefoniczna, chyba że w meilach jest wszystko poruszone i oni się do tego przyznali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Na szczescie w mailach jest wyrazna informacja od nich ze rowery przesylaja na swoj koszt. Nawet niedawno wszedlem na ich strone ale juz informacje o wysylkach na koszt sklepu "zniknely" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.