Skocz do zawartości

[rower] Cross level A6

krzywo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie... iluż zwolenników tylu też i przeciwników i nie tylko modelu,ale często i firmy, a dokładniej rzecz się ma o model z 2008 np tu:

http://www.mudserwis.com/kross-level-a6-2008-p-175.html, prawie 800 zł obniżki,na allegro ceny też widziałem od 1700 wzwyż,ja osobiście w innym sklepie po rozmowach otrzymałem ofertę zakupu za 1770zł.

Moje pytanie:cóż to może oznaczać? A może to jakaś nieudana konstrukcja,a może tak wielka ilość wyprodukowana,czy też brak popytu na ten model,czy też inni oferują więcej za taką kasę?

Jeśli chodzi o osprzęt to przecież nic polskiego tam nie ma,rama pewnie też robiona na Tajwanie.

Ogólnie kusząca propozycja,ale czy wart tych 1770 zł?

Osobiście nie widziałem go na żywo ani na ulicy,ani też w sklepie.

Napisano

W jakim sklepie taka cena?Chętnie bym zakupił bo na allegro w tych cenach same małe 17stki a ja potrzebuje 21:-)czy ktoś wie gdzie może być jeszcze taniej?

Napisano

kumpel który trochę robi przy rowerach mówił, że widział już 3 ramy kross'a a6 złamane w tym samym miejscu (tylne widełki, blisko zaczepom na koło) i zdecydowanie odradzał kupna tego roweru, kurde ta cena w końcu znikąd się nie bierze a jeśli osprzęt dobry to pozostaje rama na której trzeba oszczędzić. Ja połamanych kross'ów nie widziałem (z resztą mało rowerów widziałem uszkodzonych) więc odradzać ci nie będę, nie podważam także opinii innych forumowiczów bo może rzeczywiście ten rower to świetna oferta, a może nawet najlepsza w tym przedziale cenowym, a kumpel może miał wyjątkowe szczęście widzieć połamane kross'y.

pozdrawiam

Napisano

Gdyby rowerów innych marek, Cannondale itp., jeździło w Polce tyle samo co Level'ów to też pewnie ktoś pisałby, że pękają, bo ktoś tam widział...

• 1 miesiąc temu...
Napisano

No niestety sprzedawca się wycofał ze swojej oferty tj:1770 zł za a6 z 2008r :(

za tyleż proponuje mi a6 z 2009,ale tam już jest dart3

ponoć lepsza rama

co Wy na to?

Napisano

Ciekawe w czym jest ona lepsza ? Sama nie podjedzie pod górkę, zwykli zjadacze chleba jak my nie zauważymy różnic w tych ramach przy codziennej jeździe, no może jakieś wypady w góry na weekend. To tak jak w audio, wyższość kabla IC za 150zł od tego za 50  ;)

Napisano
  W dniu 5.10.2009 o 18:39, Katystopej napisał:

Ciekawe w czym jest ona lepsza ? Sama nie podjedzie pod górkę, zwykli zjadacze chleba jak my nie zauważymy różnic w tych ramach przy codziennej jeździe, no może jakieś wypady w góry na weekend. To tak jak w audio, wyższość kabla IC za 150zł od tego za 50  :)

Jest lepsza. Sztywniejsza, z alu 7005.

No ale dart 3 to parodia amortyzatora (magia napisu rock shox), do tory z a6'2008 nie ma porownania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.