wikrap1 Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Wsadziłem bez pokrowca swoją g900 w spodenki, minimalnie się spociłem i pot wpłynął gdzieś w ekran, jakby między digitizer, a ekran. Widoczne są ciemne plamy na ekranie i siatka kresek ułożonych poprzecznie do ekranu, prawdopodobnie ścieżek digitizera.Zdjąłem folię ochronną na noc, ale samo nie odparowało. Teraz leży pod poduszką z włączonym wi-fi i si wygrzewa, może to pomoże. Czy ktoś miał podobny problem, jak pozbyć się wilgoci z tamtych okolic? Wymiana ekranu w tym PDA nie wchodzi w grę, bo jest droższy od nowego sprzętu.Jedynie wizualnie coś jest nie tak, ekran jak i digitizer działają poprawnie, digitizer oporowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Pot to nie woda, nawet jak odparuje to zostaną ślady. Raz przepociłem zwykły telefon i klawisze nie działały, musiałem rozebrać i wyczyścic. Niebardzo orientuje się w sprzęcie który posiadasz, ale najlepiej byłoby dotrzeć do zabrudzonego miejsca ( o ile jest taka możliwość) i przetrzeć choćby wilgotną szmatką. Raz "przepociłem" zwykły telefon i klawisze nie działały, musiałem rozebrać i wyczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Musisz znaleźć w necie o tej Toshce manuala jak ją rozebrać. Najskuteczniejszy sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 heh, rozebrać ją, to żaden problem, gorzej z rozebraniem ekranu. Poprawka, ciecz dostała się gdzieś głębiej, bo plamki są widoczne pod treścią ekranu. Stopniowo się zmniejszają, więc jest szansa, że problem sam zniknie. Gorzej z tymi paskami, są widoczne przy zapalonym ekranie i patrzeniu pod lekkim kątem i nic nie wskazuje na to, by miały zniknąć. Dzięki za pomysły, ale rozkładanie wyświetlacza tylko po to, by coś przecierać szmatką... Można zrobić tylko gorzej. Odrywać digitizer od LCD, LCD od podświetlania jak klocki LEGO bez uszkodzenia- takie rzeczy, to tylko w erze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.