Duke Napisano 21 Sierpnia 2009 Napisano 21 Sierpnia 2009 Poszukuję srebrnej sztycy w wymiarach 31.6x400mm. Nie chcę żeby to był: Accent, Zoom itp. Najlepiej Bontrager,Ritchey, Tioga, Easton itd. nie mogę nigdzie takiej znaleźć, w ogóle sam kolor srebrny jest już rzadki, a własnie taki jest mi potrzrebny.
Mod Team durnykot Napisano 22 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 22 Sierpnia 2009 Srebrne sztyce robi Thomson , czasami można wyszukać na Allegro Rooxa. generalnie srebrne sztyca to obecnie rzadkość.
Duke Napisano 22 Sierpnia 2009 Autor Napisano 22 Sierpnia 2009 Nie chcę bez sensu zakładać nowego tematu, ale czy ktoś mógłby pokazać białe siodło po paru minimum miesiącach użytku w XC, chcę wiedzieć czy rzeczywiście brud jest po pewnym czasie nie do wyczyszczenia i siodło robi się szare.
c1ach Napisano 22 Sierpnia 2009 Napisano 22 Sierpnia 2009 Zależy od obicia. Niektóre są gładkie, a niektóre mają bardziej porowatą powierzchnię. Trudniej wyczyścić te porowate. W ekstremalnych sytuacjach mleczko CIF i jazda, tylko trzeba dobrze wypłukać bo inaczej zostaje biała obwódka na spodenkach. na pewno nie zrobi się szare, to jakieś brednie, oczywiście mowa o sytuacji gdy dba się o siodło W moje po bodajże 2 miesiącach trzeba się bardzo długo wpatrywać żeby zobaczyć jakieś szarawe miejsca. Jak ktoś lubi czysty rower to będzie miał zajęcie co 2-3 jazdy, normalnie można popaść w obsesję Ja spróbowałem białego, i następne będzie jednak czarne. Ale mimo tego nie żałuję Mogę dać zdjęcie swojego, ale dopiero jutro - San Marco Ischia.
lajtspid Napisano 22 Sierpnia 2009 Napisano 22 Sierpnia 2009 Najłatwiej w kraju dostać wspomnianego Thomsona Elite (ew. Masterpiece). Rooxa już raczej nieco ciężej. Za granicą tej średnicy możesz jeszcze szukać u USE i Lynskey.
Duke Napisano 22 Sierpnia 2009 Autor Napisano 22 Sierpnia 2009 http://www.wiggle.co.uk/images/ritchey-marathon-wcsv2-zoom.jpg To jest siodło które kupuję, boki są z jakiegoś innego materiału niż skóra.
Duke Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Napisano 23 Sierpnia 2009 http://www.wiggle.co.uk/images/ritchey-marathon-wcsv2-zoom.jpg To jest siodło które kupuję, boki są z jakiegoś innego materiału niż skóra. Co do siodła już wybrałem, ale ze sztycą nie mogę sobie poradzić, na Thomsona za 400zł mnie nie stać, a nic innego po prostu nie ma....kurczę, może gdzieś jakiegoś Bontragera sprzedają....nie mam pojęcia już gdzie szukać.(((((
lajtspid Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Za 400 to masz Masterpiece, niższy Elite jak dobrze poszukasz dostaniesz za 200 z groszami. A swoją drogą nie rozumiem, czemu "Nie chcę żeby to był: Accent", zwłaszcza że odnoszę wrażenie że szukasz czegoś budżetowego.
Koen Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Znam ten ból, rozglądałem się za srebrnymi, giętymi kierownicami i jest taka sama sytuacja Nie napisałeś chyba ile chcesz wydać, ale ta jest ciekawą alternatywą dla Thomsona, a jak zamówisz tam coś jeszcze to wysyłka może być gratis: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=19622
Mod Team durnykot Napisano 23 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 23 Sierpnia 2009 Duke ,widziałem Twój rower i ,szczerze mówiąc, nie widzę tam srebrnej sztycy. Biała rama, białe siodło i srebrna sztyca..., nie , nie widzę tego. wiem,że każdy ma to co chce, ale jakoś tak po prostu .... Poszedłbym albo w czarny ,ale w cały biały- tym bardziej,że amor też biały planujesz. Po krótkim namyśle- czarny , dla całkowitego kontrastu- srebrna sztyca się zgubi między białymi ramą i siodłem. Ale to tak prywatnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.