Skocz do zawartości

[przerzutka przód] Wybór przerzutki do manetek srama

Onio

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie co wybrać ? Przerzutka będzie współpracować z manetkami SX-4 Srama, dolny ciąg. Raczej down swing. Która z nich dłuzej wytrzyma? Cena max 70-80 zł.

Wcześniej użytkowalem wlasnie X-3, jednak obecnie złapała potężny luz dlatego chce ją wymienić (po ok. 3 latach)

Przód Shimano, tył SRAM. Kup na przód SLX'a a najlepiej XTRa.

XTR to raczej dla mnie za drogi. Zdecydowany jestem na tego SLX`a. Patrzyłem na sramy na allegro ale jest strasznie mały wybór (do przodu oczywiscie).

Czy ten SLX ma rozkręcaną prowadnice ? (tak, żeby można było zamontować przerzutke bez rozkuwania łancucha ) ?

Teraz nie kojarzę, ale najlepiej będą to wiedzieć użytkownicy slxa choć czuje, że nie da rady. Moim zdaniem najlepiej mieć łańcuch na spince wówczas takie operacje trwają sekundy.

Najśmieszniejsze jest to ze własnie mam spinke srama w łancuchu Shimano (jakiejs nizszej grupy) - zakładalem ją na siłe bo nie chciała wejsc (w porownaniu z poprzednim łancuchem). Rozpiąc jej się raczje nie da, pora się zaopatrzec w rozkuwacz.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...