Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Tora 318 vs. Skareb Super

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taka zagwozdka: czy używany (ale w bardzo dobrym, wręcz idealnym stanie) Skareb Super 80 mm będzie lepszy od nowej Tory 318 100 mm (model zeszłoroczny z Motion Control)? Za Skarebem przemawia waga (pół kilograma mniej niż Tora) i fakt, że był to kiedyś wysoki model. Za Torą większy skok i to, że jest nowa (a do tego ma manetkę).

Ważę 65-67 kg, jeżdżę głównie po mieście (wiadomo: krawężniki, dziury), lesie i drogach polnych. Z przodu hamulec tarczowy Elixir CR (tarcza 185 mm).

Napisano

Witam!

Ja jeżdżę na Torze 318 i również tyle ważę co Ty i powiem szczerze nie wiem jak tam ten drugi model, ale ten RS jest dla nas zbyt pancerny...

on po prostu pod naszą masą gorzej pracuje... z tym że cena/jakość jest świetna, a manetka to rzecz po prostu kapitalna, tylko czy Ty ją wykorzystasz jeżdżąc takim stylem?? ja tam wolę pośmigać po górach...

pzdr!

Napisano

Pode mną Skareb giął się jak plastikowa zabawka (78kg) ale Ty jesteś znacznie lżejszy, więc tragedii nie ma. Byś musiał tylko tarczę zmienić na 160mm, bo Elixir to cholernie mocny hampel i rozwali ten amor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...