Skocz do zawartości

[uraz] jak podtrzymac forme?

wlosi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przydarzyl mi sie nieszczesliwy wypadek - reka w gips na 4 tygodnie. Na szczescie posiadam w dyspozycji trenazer i stad moje pytanie - jak zahibernowac forme przez ten okres? rozumiem ze cwiczac na trenazerze, jednak problem tkwi w tym ze OKROPNIE nienawidze tego urzadzenia, godzina to absolutne MAKSIMUM jakie na nim wyciskam, chcialbym sie dowiedziec jak zminimalizowac trening na tym ustrojstwie zeby nie koniecznie isc dalej z forma, ale zeby sie nie cofnąc, ile razy w tygodniu, po ile? w jakich intensywnosciach? a moze silownia? <i cwiczenia typowo silowe nóg?> Serdecznie dziekuje za udzielone odpowiedzi :P pozdrawiam !

Rozumiem dobrze Twoją niechęć :P

Skoro krótko, to za to chyba intensywnie? Interwały może? Nie pomijając solidnej rozgrzewki i krótkiego wystudzenia, więc dużo tych interwałów nie będzie. Przy takim obciążeniu może i psychicznie będzie łatwiej wysiedzieć, bo skupisz się na czym innym :D Jak szybko wypoczniesz i jak się obciążysz to nie wiem, więc konkretów podać nie mogę.

No mógłbyś zrobić jakiś cykl na nogi, wydolność spadnie, ale w tym czasie wyćwiczysz może co innego na siłowni.. Z tym, że raczej nie jedno i drugie..

W temacie motywacji do jak najdłuższego wytrzymania na trenażerku - wciągająca książka lub ciekawa gazeta (lepsze niż filmy, muzyka , TV - przynajmniej ja tak mam). Przy czytaniu czas leci jak głupi, oczywiste, że nie jesteś w stanie wykonywać jakiegoś programu treningowego, bo to oznaczałoby częste kontrole pulsometru itp. czyli przerwy w czytaniu. Standardowo (przy filmie) wytrzymuję max 1.5 h jazdy na sucho, z książką prawie 3h się udało pewnego razu. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...