Huhu Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Mam 180cm wzrostu, ale krótkie giry i 18" rama ( radon, czyli to samo co cube ) jest nawet ciut przy duża jak dla mnie. Bo żeś źle dobrał rower pod siebie. Jak masz krótkie nogi to powinieneś długą 17" kupić, a nie krótką 18". Zapewne kupowałes rower patrząc głównie na graty, a nie jako całość.
Rulez Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Ja bym mu polecił długą 18" z niskim przekrokiem - Centurion
Greg00 Napisano 2 Września 2010 Autor Napisano 2 Września 2010 Witam Minął rok, na ramie przez rok zaliczyłem sporo kilometrów - jak na mnie ponad 1500, 3 maratony Powiem że wybór ramy trek i rozmiaru 19,5 był strzałem w dziesiątkę Wszystko mi gra, pozycja jak należy, mostek 120mm odwrócony, nie ma porównania do kellysa 21,5 Dobór ramy to kwestia indywidualna, i nie ma gotowych wzorców a co jedynie wytyczne Cyferki czy oznaczenia wielkości ram są wzgledne Kellys 21,5 wydawał się za mały a trek 19,5 jest idealny Do tego geometria zdecydowanie lepsza, nie mówiąc o wyglądzie - trek górą Sztyca 400mm ritchey wysunięta na maksa (do kreski) i jest super w kellysie nie moglem zajać wygodnej pozycji Tak więc polecam tą ramę osobie przy wzroście 186 cm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.