Koen Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam Serwisowałem dzisiaj swojego Bombera MXR i przy myciu dolnych goleni zauważyłem na każdym z haków podobnie biegnącą rysę. Oto jak to wygląda (uwaga - spore zdjęcia): hak 1 hak 2 Teraz pytanie - czy może to być postępujące pęknięcie, i czy jazda na takim amortyzatorze to duże ryzyko? Niestety nie wiem kiedy się to pojawiło, amortyzator jest z rocznika 2002.
Phil Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Równie dobrze może to być pęknięty lakier. Zaznacz lakierem do paznokci i badaj czy pęknięcie nie postępuje. Ale tak czy inaczej, najlepiej wyjeździj amorka do końca i weź coś nowszego. Rocznik 2002, to musi mieć luzy potworne.
WojteK# Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Wcale nie musi mieć luzów... Stare bombery mają to do siebie, że są bardzo wytrzymałe. A co do tej rysy to tak jak kolega napisał, zaznacz to i zobacz czy się powiększa. Jak dla mnie to to jest zwykła rysa.
wojtekkrakow Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Ja bym tej rysy nie lekceważył, dlatego że zaczyna się szeroko i kończy wąsko, czyli materiał rozwiera się na początku, do tego jeszcze ryska poprzeczna. Jeśli Ci nie szkoda, to przypiłiuj pilnikiem albo czymś podobnym deliktanie to miejsce i zobacz czy to tylko lakier czy coś więcej. Zedrzyj minimalną ilość lakieru i powinieneś dojść co jest grane.
Schwefel Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Pewnie słabo miałeś skręconą ośkę a hak pracował na zakrętach i sobie teraz pęka. Ale znów z drugiej strony ludzie jeździli, ba nawet skakali na Bomberach z nadpękniętymi koronami.
Koen Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Napisano 21 Sierpnia 2009 Cóż, pozostaje mi jeździć i regularnie sprawdzać czy rysa się powiększa. A co do wieku amora to mimo wszystko trzyma się bardzo dobrze, luzy jakieś tam są ale nie przeszkadzają w jeździe, zresztą obecnie produkowane bombery już fabrycznie mają niewiele mniejsze luzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.