RoboD Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Czy na podstawie tych zdjęć, ktoś może powiedzieć mi z jakim typem łańcucha Shimano mamy do czynienia? TIA Pozdr Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Śmiem twierdzić, że jest to HG 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Śmiem twierdzić, że jest to HG 40 Hmnnn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Sprawdź po drugiej stronie łańcucha. Sam mam stary model HG 40 i z jednej strony jest napis HG a z drugiej w tym samym miejscu 40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Przecież wszystko jest tam napisane. CN-HG40 stoi jak byk dokoła sworznia. Co tu więcej sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Chodzi o zdjęcie łańcucha w pierwszym poście... Te drugie jesli sie nie mylę miało udowodnić, że ten z pierwszego to nie HG40 ( a jesli sie mylę poprosze o poprawkę ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Domyślam się, że skoro zdjęcia wrzuciła ta sama osoba to dokonała właśnie identyfikacji swojego łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Nie, nie dokonała jeszcze identyfikacji. Łańcuch z pierwszego postu jest pokazany z obu stron. CN-40 dałem dla porównania na otrzymaną sugestię. To nie zagadka, odpowiedzi nie znam, mam tylko przypuszczenia (nie piszę aby nie sugerować). Post napisałem z myślą o tym, że są być może jakieś konkretne znaki, na podstawie których da się zakwalifikować ten łańcuch do konkretnej grupy. Pozdr Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 To zaglądałes na drugą strone czy nie bo sam jestem ciekaw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 To zaglądałes na drugą strone czy nie bo sam jestem ciekaw ? Czy czytasz to, na co odpiszujesz... Łańcuch z pierwszego postu jest pokazany z obu stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 z którego roku jest ten łańcuch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Kupiony na dniach, ile mógł leżeć w magazynie ect. nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 zero wskazówek ile zapłaciłeś ? Nie kojarzę czarnego koloru łańcucha powyżej HG 53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 TocaS dziwne by było gdybyś kojarzył bo takowego nie było. Co więcej te łańcuchy były oznakowane na blaszkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 No więc kupiony został jako HG-50, wersja 'oem' bez pudełka itd. Chciałbym po prostu wiedzieć, czy sprzedawca nie mija się z prawdą oferując ten towar jako HG-50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Odi CN-HG50 z 2004 np był czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Nie kojarzę czarnego koloru łańcucha powyżej HG 53 Odi CN-HG50 z 2004 np był czarny. HG-50 nie jest powyżej HG-53. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 fakt... sądziłem, że chodzi Tobie o ogół łańcuchów schimano. http://www.allegro.pl/item715158601_lancuch_shimano_hg50_116_ogniw.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 kupiłem dokładnie ten sam łańcuch w sklepie w oryginalnym opakowaniu (Box) i jest to HG50. sam się dziwiłem że nie ma na nim kompletnie żadnych oznaczeń poza napisem Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Więc zagadka rozwiazana. Jest OK :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobrywujek Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 mam podobny problem. jak odróżnić hg40 od hg50 ? wymieniłem ostatnio łańcuch hg-50 (kupiony w pudełku ) na nowy , z torebki. wyglądają na oko tak samo, ale poprzedni ma na niektórych ogniwach oznaczenie bodajże eg, a drugi ah. co o tym myślicie? szukałem w sieci, ale nie znalazłem niczego na temat tych oznaczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.