tomexior Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam Ostatnio z wycieczki wracałem w deszczu. Następnego dnia jadąc zauważyłem że trzeszczy mi tylny amortyzator. Wydaje mi się że zmył się jakiś smar czy coś. Zdjąłem go. I mam pytanie, jak go wyczyścić i czym i czym nasmarować? Czy jak zdejmę sprężynę to dam rade sam ją założyć?
wojtekkrakow Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Ale gdzie trzeszczy? Mocowanie trzeszczy?
Schwefel Napisano 21 Sierpnia 2009 Napisano 21 Sierpnia 2009 W większości przypadków trzeszczą tuleje dampera. Odkręć go i maźnij towotem na tuleje.
luCasx Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam, mam pytanie. Czy ktos orientuje sie z jakie materialu zrobione sa te tuleje ( nie chodzi mi konkretnie o rower na zdjeciu, tlyko o Corratec'a). Da sie je kupic, czy trzeba je toczyc?
miki050897 Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Za dużo tam ci wleciało piachu z wodą , musisz położyć rower na boku wlać tam oliwy i niech ten rower leży tak 30 min. Też tak miałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.