Skocz do zawartości

[dodanie przerzutki] czy da się dodac przerzutkę w tylniej piaście do ramy z torpedo?

bub

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, że zakładam drugi temat tak szybko po pierwszym ale właśnie przyszła mi do głowy pewna myśl. Czy da się dodac przerzutkę taką wewnętrzną (tylna piasta) do roweru, który ma najzwyklejsza ramę, nie miał nigdy przerzutek i ma hamulec w tylnej piaście (torpedo)? Znalazłem temat o tym na forum, ale autor szybko zrezygnował z tego zamysłu i nie padła tam konkretna odpowiedź. A mnie interesuje

a) czy da się to zrobić?

:) czy warto?

c) jak?

d) robić czy lepiej dać sobie spokój i jednak kupić rower już z fabrycznymi przerzutkami w tylnej piaście?

pozdrawiam

• Mod Team

dac sie da wszystko :P jak masz taka piaste lub koło i wymiarowo pasuje nie widze problemow. Rowniez mozesz załozyć piaste na wolnobieg i załozyc wolnobieg np 6 biegowy. Do tego przerzutke w sumie kazda tylko taka przejsciwke "hak" musiał bys nabyyc(lub przerzutke z hakiem). zakreca ja sie tam gdzie koło w tej "szynie" a nizej ma gwint na przerzutke. jedyne co musiałbys zrobic to kupic manetke i pancerz prowadzony do samej przerzutki bo w ramie przeciez nie ma na to uchwytów.

Tylko wtedy wypada załozyc z tylu hamulec szczekowy (bo vki raczej nie maja racji bytu)

musisz dokupić sobie taki oto zestaw http://www.allegro.pl/show_item.php?item=716959821

Do starej piasty nie da się wsadzić przekładki, to nie klocki lego.

Linkę w takim systemie puszcza się po ramie i przypina plastikowymi opaskami. Od manetki do dźwigni w piaście biegnie jednoczęściowy pancerz, więc montaż jest naprawdę dowolny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...