Gość R3surrection Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Down swing.Sram czy shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Na pewno down? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja bym kupował XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 W jednym rowerze mam XT down swing, w drugim X-7 down swing - obie sparowane z triggerami X7. Z bezpośredniego porównania chyba wybrałbym jednak Shimano: działa trochę bardziej zdecydowanie, od jakiegoś roku nie regulowana a przerzuca tak jak na początku (chociaż tu kwestia też linek i pancerzy - XT siedzi na Accent Supreme, a X7 na jakichś zwykłych). A jak masz kasę to bierz XTR i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Tylko XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Przód XTR ! Tył X.9 X.0 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A ja bym się dodatkowo kierował resztą osprzętu. O ile tylna przerzutka mogłaby jeszcze wyglądać jak rodzynek w cieście, to przód już chyba mniej. Dlatego zależy co masz w napędzie. Jak korbę i manetki XTR, to bym brał podobnie. W ogóle jestem za homogenizacją napędu. Ale widzę, że Shimano zbiera lepsze komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 tył mam xtr 971 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Co za napęd byś nie miał to i tak warto brać Shimano na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 a warto xtr czy xt slx ? inaczej.. czy serio warto brać xtr bo dopiero co się wykosztowąłem na carbon i kasa się liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Wg mnie warto, każdy znajomy który się przesiadł z XT na XTR bez problemu odczuwa różnicę. Ja nie raz miałem okazję jeździć na przednim XTRerze i tak naprawdę lepszej przedniej przerzutki nie ma, także pod względem trwałości. Już nie wspominam o cenach...za 140zł możesz mieć FD-M960, która chodzi identycznie jak nowszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 ale na 31.8.... no i stanęło na x-9 ładna jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 http://centrumrowerowe.pl/003706/Sram-X_9_przerzerzutka_przod/Produkt.aspx x-9 34,9 za 165 zł http://centrumrowerowe.pl/09903088054/Shimano-FD_M971_DOWN_SWING_34_9_31_8_Przerzutka_Przednia_MTB_XTR/Produkt.aspx xtr za 195 zł czy może jeszcze coś innego? potrzebuję dobrej przerzutki 34,9 down swing. ma działać w błocie i być trwała, oczywiście przy tym lekka, co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A może sram 9.0 .Waga 119 gr.Mam ją 4 lub 5 lat.Wile widziała gór błota i działa wyśmienicie.Ale po dwóch latach wypadł mi pewien bolec ,i jest to chyba przypadłość tych przerzutek ,bo pewnej osobie stało się to samo.Ale jest na to sposób.Wystarczy kropelka i bolec siedzie tam gdzie siedział.Jak go zakleiłem po dwóch latach użytkowania tak nic się z nim nie dzieje do tej pory.Osobiście jakbym miał kupować przerzutkę przód to właśnie taką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.