Skocz do zawartości

[przerzutka przód] XT XTR czy X_9?

Gość R3surrection

Rekomendowane odpowiedzi

W jednym rowerze mam XT down swing, w drugim X-7 down swing - obie sparowane z triggerami X7.

Z bezpośredniego porównania chyba wybrałbym jednak Shimano: działa trochę bardziej zdecydowanie, od jakiegoś roku nie regulowana a przerzuca tak jak na początku (chociaż tu kwestia też linek i pancerzy - XT siedzi na Accent Supreme, a X7 na jakichś zwykłych).

A jak masz kasę to bierz XTR i po problemie :P

A ja bym się dodatkowo kierował resztą osprzętu. O ile tylna przerzutka mogłaby jeszcze wyglądać jak rodzynek w cieście, to przód już chyba mniej. Dlatego zależy co masz w napędzie. Jak korbę i manetki XTR, to bym brał podobnie. W ogóle jestem za homogenizacją napędu. :sorcerer: Ale widzę, że Shimano zbiera lepsze komentarze.

Wg mnie warto, każdy znajomy który się przesiadł z XT na XTR bez problemu odczuwa różnicę. Ja nie raz miałem okazję jeździć na przednim XTRerze i tak naprawdę lepszej przedniej przerzutki nie ma, także pod względem trwałości. Już nie wspominam o cenach...za 140zł możesz mieć FD-M960, która chodzi identycznie jak nowszy model.

• 2 miesiące temu...

http://centrumrowerowe.pl/003706/Sram-X_9_przerzerzutka_przod/Produkt.aspx x-9 34,9 za 165 zł

http://centrumrowerowe.pl/09903088054/Shimano-FD_M971_DOWN_SWING_34_9_31_8_Przerzutka_Przednia_MTB_XTR/Produkt.aspx xtr za 195 zł

czy może jeszcze coś innego?

potrzebuję dobrej przerzutki 34,9 down swing. ma działać w błocie i być trwała, oczywiście przy tym lekka, co myślicie?

A może sram 9.0 .Waga 119 gr.Mam ją 4 lub 5 lat.Wile widziała gór błota i działa wyśmienicie.Ale po dwóch latach wypadł mi pewien bolec ,i jest to chyba przypadłość tych przerzutek ,bo pewnej osobie stało się to samo.Ale jest na to sposób.Wystarczy kropelka i bolec siedzie tam gdzie siedział.Jak go zakleiłem po dwóch latach użytkowania tak nic się z nim nie dzieje do tej pory.Osobiście jakbym miał kupować przerzutkę przód to właśnie taką .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...