LukeAnthony Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam! Jak w temacie - w najbliższy weekend, czyli sobotę (22.08) lub niedzielę (23.08) robię objazd Kampinosu. Plan jest żeby zrobić cały zielony szlak zgodnie z tą szczegółową mapą - http://kampinoski-pn.gov.pl/images/mapa_kpn.jpg , którą posiadam w wersji papierowej, zakupioną w Centrum Edukacji KPN'u. Dzień objazdu uzależniam od dyspozycji czasowej ewentualnych zainteresowanych jak i pogody. Start o godz. 6/7 z okolic Wólki Węglowej chyba, że ustalimy inaczej. Kolega z forum, Pan Loxlei już zgłosił chęć udziału, a może załatwię jeszcze jeszcze jedną osobę. Cel "wyprawy" to jak najsprawniejsze pokonanie dystansu nie wykluczając możliwości maleńkiego zwiedzania dla chętnych (ja się obejdę) oraz inne cele: - promocja kolarstwa wśród młodzieży i dorosłych - propagowanie zdrowego stylu życia poprzez jazdę na rowerze i sportowe współzawodnictwo - itp. - itd. - ... ^^ Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych z Warszawy i okolic! Im więcej osób tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Luke kazał mi coś napisać więc pisze... Wyjazd o godzinie 6:20-6:30 spod Metra Młociny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Jezuuu panowie toż to środek nocy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeAnthony Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Jakie Metro Młociny, jaka noc?! Zbiórka w centrum np. i jazda na Wólkę, a tam na prawice bądź lewice. Prawicę przejechałem prawie do połowy więc tyle znam. Lewicę troszenienienkę zna Loxlei, ale on nie wie co mówi Tak jak pisałem godzinę można zmienić i tym samym start opóźnić. Najwyżej nadrobi się nogami;] Lookas chętny na późniejszą godzinę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja chciałem sobie metrem dojechać od Bankowego...toć od Wileńskiego taki kawał drogi... Nagami nadrabiać to zły pomysł , bo rano jeszcze człowiek zaspany troche i sie nie chce gnac na złamanie karku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Jakie Metro Młociny, jaka noc?! Zbiórka w centrum np. i jazda na Wólkę Dobrze, że nie na wódkę Bo tak przeczytałem to za pierwszym razem Ja niestey na 99% odpadam z powodu wyjazdu ale będę trzymał kciuki za dystans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Jakbym nie wrócił do poniedziałku to dzwoń po karetke ,że gdzieś mnie tam Luke zostawił i gine w lesie z wycieńczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja bym chetnie sie przejechal o ile tempo nie bedzie jakies maratonskie (full 140/150 i szersze troche oponki) mieszkam na pradze poludnie wiec moze kolo 7 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeAnthony Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam na pokładzie:) Tempo? Bez szaleństwa, proponuje umiarkowanie wysokie Z godziną nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Jak zdążę dostroić moje elixiry i jeszcze parę innych nowych części założyć (właśnie chciałem w sobotę z rana) to jadę z wami . Ale moja propozycja to tak z ósma, no i start z Młocin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeAnthony Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja niestey na 99% odpadam z powodu wyjazdu ale będę trzymał kciuki za dystans Trasę przecież trzeba przejechać raz w jedną, a raz w drugą stronę także może następnym razem będzie po drodze Jak zdążę ... Postaraj się ;] Robi się coraz przyjemniej, coś na kształt 4 osób już widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Może to kolegom pomoże, a co poniektórych zachęci : http://www.forumrowerowe.org/topic/32953-szlakkampinoski-szlak-rowerowy-zielony/ . Miłego kręcenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Zaraz bedzie 10 Chłopaki pamiętajcie ,że nie jedziemy na cały dzień...Dlatego uważam ,że godzina 7 to jest już max. I bez dyskusji..i tak wolałbym wyjazd o 6 , ale Wy lenie jesteście i wstać nie możecie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam, Jaki dystans się szykuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Oj duży...zobacz ,że to dookoła całego kampinosu. Ale damy rade , z odpoczynkami itd. Należy zabrać ze sobą: -picie min. 1,5l -ze dwie kanapki -jak ktoś chce to jakiś batonik energetyczny To takie minimum. Jak ktoś nie bedzie miał , to wykastruje. Ja sie zajme łatkami i klejem, gdyby ktoś przebił dętke w lesie. Ale jak ktoś ma swoje to niech bierze. Mam klucze imbusowe, także tego nie pakujcie. Każdego zlustruje przed wyprawą jak jest przygotowany , więc pomyślcie o wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryce Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Jaki dystans się szykuje? Chyba to to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kampinoski_Szlak_Rowerowy czyli będzie prawie 150km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Dokładnie , więc nie jest to dużo , nie gnamy 50km/h , robimy małe odpoczynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryce Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Tak z ciekawości, to przewidujecie średnią prędkość jazdy (nie licząc postojów) w okolicach 22, 25 czy 28km/h? 150km to faktycznie nie jest dużo, licząc z postojami średnią 15km/h to trasę pokonacie w 10h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 No tak ze 22...może 25. Zależy jak bedziemy wyrabiali kondycyjnie. O 7 wyjedziemy , na 17 wrócimy:) Taki jest plan , ale równie dobrze mogą sie zdarzyć jakies niespodzianki i wrócimy szybciej/później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeAnthony Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 ... to wykastruje ... Ostro Ja biorę tylko 2 bidony 0,7L z izo oraz śniadanie w brzuchu. Resztę można dostać na trasie w miejscowościach, które będziemy mijać. Dystans to faktycznie około 150km chyba, że będziemy jeszcze do tego gdzieś zbaczać, główna trasa to zielony szlak. Ja mam dojazd z centrum, czyli plus 30km. Fajnie by było pyknąć 200km ;] Prędkość im wyższa tym lepsza, ale tak na sucho to sobie można pogadać... Są miejsca na szlaku gdzie można naprawdę dawać, a są też takie, że siłą rzeczy dużych prędkości nie będzie. Poza tym podczas jazdy wyjdzie jaka jest kondycja i forma każdej z osób. Co do postojów i odpoczynków to myślę, że im mniej tym lepiej. Każdy odpoczynek wybija z rytmu i zbyt duża ich ilość może niektórym włączyć lenia i ciężko będzie ruszyć 4 litery. To nie będzie leżakowanie, ani też maraton chociaż to drugie to ciekawa opcja - odcinek specjalny w KPN'ie Lepiej zrobić mniej postojów a konkretniejsze. maryce, michalj - zainteresowani? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Dla mnie za duży dystans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryce Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ja też odpadam, co prawda w tym sezonie miałem już wycieczkę 110km w 6h, ale teraz prawdopodobnie przez SPD walczę z kolanami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minister Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 ja to już mam za sobą w czerwcu przejechałem, z dojazdami na Wólke i z Wólki do domu równe 200 km wezcie na pewno mapę bo momentami szlak jest fatalnie oznaczony, średnia 22 km/h to lekko powinno pójść, na trasie jest sporo asfaltu. powodzenia ja w ten weekend jadę sobie rowerkiem do Siedlec pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Daj znać kiedy to wyjdę podać Ci bidon, chyba że nie jedziesz przez Mińsk Jak ktoś chciałby powalczyć w KPN, to w ostatni weekend wakacji (29 sierpnia - sobota) Mińszczanie podbijają Kampinos Planowana zbiórka godz. 10 pod stacją metra Młociny. Co do trasy to proszę wypytywać Ecię, bo ja się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Żałuję chłopaki, ale nie jadę - nie zdążę z przygotowaniem bike'a. Odkryłem np. coś takiego http://img29.imageshack.us/my.php?image=20090820005.jpg Na upartego może i bym się wyrobił, ale nie miałbym czasu na ewentualne poprawki, szczególnie na wyregulowanie nowych hebli, a jazda na nieprzygotowanym sprzęcie to nie jest przyjemność. Także, ja w sobotę rano kończę składanie roweru do kupy, a wy sobie w najlepsze zaliczacie kolejne kampinoskie wioski . Życzę dużo frajdy! Za to za punkt honoru stawiam sobie zaliczenie tego "najazdu" za tydzień. Na pewno będę! P.S. @LukeAnthony - jak zobaczyłem ile jeździsz miesięcznie, to bardzo mnie to onieśmieliło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.