Skocz do zawartości

[trasa] Objazd Kampinosu w najbliższy weekend - 22 lub 23.08. oraz 29.-30.08.

LukeAnthony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jak w temacie - w najbliższy weekend, czyli sobotę (22.08) lub niedzielę (23.08) robię objazd Kampinosu. Plan jest żeby zrobić cały zielony szlak zgodnie z tą szczegółową mapą - http://kampinoski-pn.gov.pl/images/mapa_kpn.jpg , którą posiadam w wersji papierowej, zakupioną w Centrum Edukacji KPN'u. Dzień objazdu uzależniam od dyspozycji czasowej ewentualnych zainteresowanych jak i pogody. Start o godz. 6/7 z okolic Wólki Węglowej chyba, że ustalimy inaczej. Kolega z forum, Pan Loxlei już zgłosił chęć udziału, a może załatwię jeszcze jeszcze jedną osobę.

Cel "wyprawy" to jak najsprawniejsze pokonanie dystansu nie wykluczając możliwości maleńkiego zwiedzania dla chętnych (ja się obejdę) :P

oraz inne cele:

- promocja kolarstwa wśród młodzieży i dorosłych

- propagowanie zdrowego stylu życia poprzez jazdę na rowerze i sportowe współzawodnictwo

- itp.

- itd.

- ...

^^

Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych z Warszawy i okolic! Im więcej osób tym lepiej :)

Jakie Metro Młociny, jaka noc?!:P Zbiórka w centrum np. i jazda na Wólkę, a tam na prawice bądź lewice. Prawicę przejechałem prawie do połowy więc tyle znam. Lewicę troszenienienkę zna Loxlei, ale on nie wie co mówi :) Tak jak pisałem godzinę można zmienić i tym samym start opóźnić. Najwyżej nadrobi się nogami;] Lookas chętny na późniejszą godzinę?

Ja niestey na 99% odpadam z powodu wyjazdu ale będę trzymał kciuki za dystans :P

Trasę przecież trzeba przejechać raz w jedną, a raz w drugą stronę także może następnym razem będzie po drodze :)

Jak zdążę ...

Postaraj się ;]

Robi się coraz przyjemniej, coś na kształt 4 osób już widzę :D

Oj duży...zobacz ,że to dookoła całego kampinosu. Ale damy rade , z odpoczynkami itd.

Należy zabrać ze sobą:

-picie min. 1,5l

-ze dwie kanapki

-jak ktoś chce to jakiś batonik energetyczny

To takie minimum. Jak ktoś nie bedzie miał , to wykastruje.

Ja sie zajme łatkami i klejem, gdyby ktoś przebił dętke w lesie. Ale jak ktoś ma swoje to niech bierze.

Mam klucze imbusowe, także tego nie pakujcie.

Każdego zlustruje przed wyprawą jak jest przygotowany , więc pomyślcie o wszystkim ;)

... to wykastruje ...

Ostro :sorcerer:

Ja biorę tylko 2 bidony 0,7L z izo oraz śniadanie w brzuchu. Resztę można dostać na trasie w miejscowościach, które będziemy mijać.

Dystans to faktycznie około 150km chyba, że będziemy jeszcze do tego gdzieś zbaczać, główna trasa to zielony szlak. Ja mam dojazd z centrum, czyli plus 30km. Fajnie by było pyknąć 200km ;]

Prędkość im wyższa tym lepsza, ale tak na sucho to sobie można pogadać... Są miejsca na szlaku gdzie można naprawdę dawać, a są też takie, że siłą rzeczy dużych prędkości nie będzie. Poza tym podczas jazdy wyjdzie jaka jest kondycja i forma każdej z osób.

Co do postojów i odpoczynków to myślę, że im mniej tym lepiej. Każdy odpoczynek wybija z rytmu i zbyt duża ich ilość może niektórym włączyć lenia i ciężko będzie ruszyć 4 litery. To nie będzie leżakowanie, ani też maraton chociaż to drugie to ciekawa opcja - odcinek specjalny w KPN'ie :) Lepiej zrobić mniej postojów a konkretniejsze.

maryce, michalj - zainteresowani?

ja to już mam za sobą :) w czerwcu przejechałem, z dojazdami na Wólke i z Wólki do domu równe 200 km :thumbsup: wezcie na pewno mapę bo momentami szlak jest fatalnie oznaczony, średnia 22 km/h to lekko powinno pójść, na trasie jest sporo asfaltu.

powodzenia ja w ten weekend jadę sobie rowerkiem do Siedlec :)

pozdrawiam

Daj znać kiedy to wyjdę podać Ci bidon, chyba że nie jedziesz przez Mińsk :thumbsup:

Jak ktoś chciałby powalczyć w KPN, to w ostatni weekend wakacji (29 sierpnia - sobota) Mińszczanie podbijają Kampinos :) Planowana zbiórka godz. 10 pod stacją metra Młociny. Co do trasy to proszę wypytywać Ecię, bo ja się nie znam :)

Żałuję chłopaki, ale nie jadę - nie zdążę z przygotowaniem bike'a. Odkryłem np. coś takiego http://img29.imageshack.us/my.php?image=20090820005.jpg :( Na upartego może i bym się wyrobił, ale nie miałbym czasu na ewentualne poprawki, szczególnie na wyregulowanie nowych hebli, a jazda na nieprzygotowanym sprzęcie to nie jest przyjemność. Także, ja w sobotę rano kończę składanie roweru do kupy, a wy sobie w najlepsze zaliczacie kolejne kampinoskie wioski :rolleyes: . Życzę dużo frajdy! ;)

Za to za punkt honoru stawiam sobie zaliczenie tego "najazdu" za tydzień. Na pewno będę!

P.S. @LukeAnthony - jak zobaczyłem ile jeździsz miesięcznie, to bardzo mnie to onieśmieliło... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...