tenjin Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 chodzi mi o te buty kilk ! czy ktoś je użytkował i może sie o nich wypowiedzieć, nie mogłem za wiele o nich znaleźć w necie chodzi mi o wrażenia osób używających tychże butów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 ciężko o opinie o butach Scotta :/ szukałem co prawda głównie na temat Carbon Pro ale nie mogąc nic znaleźć szukałem o marce w ogóle. też niewiele. w sumie dwie opinie pochlebne i tyle. opinie dotyczące modeli Team i Carbon Pro. tyle na szybko znalazłem dłużej nie szukałem bo musiałem się szybko zdecydować-ostatnia para w dobrej cenie. pierwsze wrażenie po założeniu nowych Carbon Pro to że są inne niz moje dotychczasowe obuwie. w porównaniu do SiDi Techno dużo bardziej "miękkie". nic nie gniecie, nie uwiera. niestety sporo cięższe, jakieś 200g. więcej wyściółki pewnie też więcej w siebie wchłonie np. po wjechaniu w wode/w deszczu :/ na rowerze jeszcze nie sprawdzałem ale podobno wygodne i bardzo efektywne. te wygodę puki co mogę potwierdzić no ale wszystko wyjdzie w trakcie długich jazd a tych jeszcze nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 pierwsze spostrzeżenia sa takie: -w porównaniu do crane`ów, które miały wyglad bardziej pro, klamrę do zapiania i podeszwe tak twardą ze nie dało sie chodzić a marmurowe schody to strach w oczach te buty sa wygodne i da sie nich chodzić ! byłem zdziwiony, że aż tak wygodnie, dopiero jak sie wkreci metalowe kolki (included) to juz przestaje sie chodzic wygodnie i trzeba stawiac stope na pięcie -co do zapiecia sa tylko 3 rzepy bez klamry ale mnie to nie robi różnicy chociaż dizajna na tym cierpi -sztywności nie ocenie, prawdopodobnie nie jest jaką powalajaca ale czuć transfer siły jak sie depnie -niestety nie ma skali do ustawiania bloków co w sumie jest żadnym problemem dla producenta a utrudnia troche montaż jak dla mnie minus - jak dla mnie but jak but ja go kupiłem za 250 zeta i wiecej bym za niego nie dał ceny sugerowane to plucie w twarz i rozbój w biały dzień, dziewczynom i karłom z małymi stopami moge polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 tesotwania ciąg dalszy - po butach nie widać śladów zużycia, bieżnik na podeszwie też sie miare trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Ja mam troche inny model bo scott pro carbon, ale generalna budowa scottow pozostaje taka sama. Przebieg juz jakies 2000-2500km. Plastikowa oslonka czuba delikatnie sie odkleja od gory. Na razie nic wiecej sie nie dzieje. Gorzej ma sie sprawa z drugim butem, lewa strona prawego buta odeszla delikatnie od podeszwy w polowie buta przez co but delikatnie sie rozszerzyl i musze maksymalnie sciagnac klamre. Na razie nie powieksza sie... zobaczymy po sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.