Skocz do zawartości

[buty] Scott comp lady 2009

tenjin

Rekomendowane odpowiedzi

ciężko o opinie o butach Scotta :/

szukałem co prawda głównie na temat Carbon Pro ale nie mogąc nic znaleźć szukałem o marce w ogóle. też niewiele. w sumie dwie opinie pochlebne i tyle. opinie dotyczące modeli Team i Carbon Pro. tyle na szybko znalazłem dłużej nie szukałem bo musiałem się szybko zdecydować-ostatnia para w dobrej cenie.

pierwsze wrażenie po założeniu nowych Carbon Pro to że są inne niz moje dotychczasowe obuwie. w porównaniu do SiDi Techno dużo bardziej "miękkie". nic nie gniecie, nie uwiera. niestety sporo cięższe, jakieś 200g. więcej wyściółki pewnie też więcej w siebie wchłonie np. po wjechaniu w wode/w deszczu :/

na rowerze jeszcze nie sprawdzałem ale podobno wygodne i bardzo efektywne. te wygodę puki co mogę potwierdzić :) no ale wszystko wyjdzie w trakcie długich jazd a tych jeszcze nie było :)

pierwsze spostrzeżenia sa takie:

-w porównaniu do crane`ów, które miały wyglad bardziej pro, klamrę do zapiania i podeszwe tak twardą ze nie dało sie chodzić a marmurowe schody to strach w oczach te buty sa wygodne i da sie nich chodzić ! byłem zdziwiony, że aż tak wygodnie, dopiero jak sie wkreci metalowe kolki (included) to juz przestaje sie chodzic wygodnie i trzeba stawiac stope na pięcie

-co do zapiecia sa tylko 3 rzepy bez klamry ale mnie to nie robi różnicy chociaż dizajna na tym cierpi

-sztywności nie ocenie, prawdopodobnie nie jest jaką powalajaca ale czuć transfer siły jak sie depnie

-niestety nie ma skali do ustawiania bloków co w sumie jest żadnym problemem dla producenta a utrudnia troche montaż jak dla mnie minus

- jak dla mnie but jak but ja go kupiłem za 250 zeta i wiecej bym za niego nie dał ceny sugerowane to plucie w twarz i rozbój w biały dzień, dziewczynom i karłom z małymi stopami moge polecić

• 9 miesięcy temu...

Ja mam troche inny model bo scott pro carbon, ale generalna budowa scottow pozostaje taka sama. Przebieg juz jakies 2000-2500km.

Plastikowa oslonka czuba delikatnie sie odkleja od gory. Na razie nic wiecej sie nie dzieje.

Gorzej ma sie sprawa z drugim butem, lewa strona prawego buta odeszla delikatnie od podeszwy w polowie buta przez co but delikatnie sie rozszerzyl i musze maksymalnie sciagnac klamre. Na razie nie powieksza sie... zobaczymy po sezonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...