bechcik Napisano 19 Sierpnia 2009 Napisano 19 Sierpnia 2009 Cześć może od razu przejdę do rzeczy : ) Mam Kross'a Hexagona V6 (bodajże 2008r.) z amorkiem Suntour XCM. Moim problemem jest metaliczne stukanie podczas jazdy po nawet najmniejszych nierównościach. Dodam, iż kręciłem tymi pokrętłami na górze lecz nic nie pomagało. Ponadto amortyzator stał się twardzszy , co czyni jazdę o wiele mniej przyjemną. z góry dzięki za odp. ; ) pozdr : )
d0cent Napisano 19 Sierpnia 2009 Napisano 19 Sierpnia 2009 XCM to niestety taki twor, co szybko sie "robi twardy". Ogolnie go nie lubie - ale poki co sam posiadam. Jesli masz wersje z lockoutem to po prawej stronie masz pokretlo do blokowania skoku. Upewnij sie, ze jest na zielono Z lewej masz regulacje naprezenia wstepnego - czyli mowiac po ludzku - czy ma byc bardziej miekko czy twardo (krecac w kierunku minusa - czyli odwrotnie do ruchu wskazowek zegara - robisz bardziej miekko. Osobiscie polecam go rozkrecic, wyczyscic i zalac olejem - opisalem to tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/1454-tuning-zalewanie-olejem-amora/page__view__findpost__p__611974
bechcik Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Napisano 19 Sierpnia 2009 Mam wersję bez lockoutu. Planuje oddanie całego roweru na gwarancję, czy w serwisie cośz tym zrobią?
d0cent Napisano 19 Sierpnia 2009 Napisano 19 Sierpnia 2009 No skoro gwarancja to pewnie - niech to bedzie ich problemem Juz byl gdzies podobny problem na forum ostatnio - serwis sobie z tym spokojnie poradzi.
Timon92 Napisano 22 Sierpnia 2009 Napisano 22 Sierpnia 2009 Miałem tak jak wykreciła mi się śrubka na dole goleni z blokadą, sprawdź czy jest tam dalej.
bechcik Napisano 26 Września 2009 Autor Napisano 26 Września 2009 oddałem wreszcie na gwarancję, wymienili na XCR'a ;D jeździ się miodzio, jutro test w terenie ^^
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.