TocaS Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam Rozkręciłem na części pierwsze korbę co by ją wyczyścić i teraz tak, czy jest istotne jak skręcę blaty ?? Bo w sumie troszkę zgłupiałem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Blat musi być w określonej pozyci- musisz zachować odległość miedzy blatami wystarczającą dla łańcucha. Krótko mówiąc- jest istotne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 znalazłem zdjęcie slxa i skręcam tak samo jeśli chodzi o blaty. Mocno skręcacie te śruby ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Z wyczuciem- nie na siłę. Skręcałem na maksa i musiałem się rozejrzeć za nowym kominem i śrubą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 dobra THX montaż i test... pozdrawiam No więc korba działa. Problem po konserwacji nastąpił po zmianie łańcucha Przeskakuje, był XTR wszedł Campa Record C9, mam nadzieje, że spinka nie jest problem przeskakiwania. nie wiem czy kupić teraz koronki czy lepiej założyć stary łańcuch. Przebieg całego napędu to jakieś 1800 km. Pierwszy łańcuch XTR około 1100 km drugi 700 km przyjął się bez problemu. Teraz chciałem zamontować Campy i na Campach jeździć lecz nic nie wyszło d... blada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 19 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Dla wyjaśnienia- przeskakuje z przodu? Po 1800 km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Dla wyjaśnienia- przeskakuje z przodu? Po 1800 km? Tył ! Dziś założe starego XTRa i sprawdzę... update XTR działa bez problemu. Jego wyciągnięcie pozwala na przejechanie jeszcze około 100 km przed wymianą na kolejny łańcuch i jestem pewien na 90%, że jak założę kolejnego XTRa to łańcuch się przyjmę. Mogę jeszcze zaryzykować i zmienić koronki na nowe no i wówczas zamontować Campe, ale co będzie jak znów się nie przyjmie, nie mniej spotykane jest stosowanie campy w mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 No co by nie mówić to jednak dość spory przebieg dla nowego łańcucha, więc może skakać. Spróbuj pojeździć na tej Campie z 60 - 100 km - może się przyjmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.