dred Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Mam rowerSpecyfikacja Chciałbym wymienić suport i tu prośba o doradzenie mi na jaki mam wymienić ? czego będę potrzebował do wymiany? Jakie klucze? etc. Czy polecacie jakieś zaufane sklepy etc. To mój pierwszy post i proszę o wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Strona Suntour'a twierdzi, że do tej korby wymagana długość osi suportu to 112,5 mm czyli w praktyce popularniejszy rozmiar 113 mm styknie. Co do szerokości mufy suportowej to raz, że w takich rowerach w 99% przypadków ma ona 68 mm szerokości, a dwa, że strona VP sugeruje, że fabryczny suport w innych nie występuje. Czyli potrzebujesz suportu o szerokości 68 mm, z osią 113 mm z gwintem angielskim np. takiego (oczywiście w wersji 113 mm, na aukcji jest więcej rozmiarów). Aby zdemontować korbę potrzebujesz albo klucza nasadowego (najczęściej 14 mm) albo imbusowego (najczęściej 8 mm), ale w przypadku tej korby i suportu najpewniej nasadowego. Następnie potrzebujesz ściągacza np. takiego. Następnie do wykręcenia starego i wkręcenia nowego suportu potrzebujesz klucza do suportu np. takiego. No i poza tym jakiś smar i trochę ogólnego pojęcia o rowerach i majsterkowaniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.