dred Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Mam rowerSpecyfikacja Chciałbym wymienić suport i tu prośba o doradzenie mi na jaki mam wymienić ? czego będę potrzebował do wymiany? Jakie klucze? etc. Czy polecacie jakieś zaufane sklepy etc. To mój pierwszy post i proszę o wyrozumiałość
Miecho87 Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 Strona Suntour'a twierdzi, że do tej korby wymagana długość osi suportu to 112,5 mm czyli w praktyce popularniejszy rozmiar 113 mm styknie. Co do szerokości mufy suportowej to raz, że w takich rowerach w 99% przypadków ma ona 68 mm szerokości, a dwa, że strona VP sugeruje, że fabryczny suport w innych nie występuje. Czyli potrzebujesz suportu o szerokości 68 mm, z osią 113 mm z gwintem angielskim np. takiego (oczywiście w wersji 113 mm, na aukcji jest więcej rozmiarów). Aby zdemontować korbę potrzebujesz albo klucza nasadowego (najczęściej 14 mm) albo imbusowego (najczęściej 8 mm), ale w przypadku tej korby i suportu najpewniej nasadowego. Następnie potrzebujesz ściągacza np. takiego. Następnie do wykręcenia starego i wkręcenia nowego suportu potrzebujesz klucza do suportu np. takiego. No i poza tym jakiś smar i trochę ogólnego pojęcia o rowerach i majsterkowaniu .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.