Mod Team Puklus Napisano 23 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Proponuje kupić nowa ośkę wraz z konusami, niewielki to wydatek Taka zwykła os od przysłowiowego "pana Kazia" to całkiem nie drogo ale i marno, lepszej jakosciowo oske raz ze ciezko kupić dwa sa dosc drogie. Jezeli chodzi o konusa, bo widze ze nie w temacie jestes, co prawda jest tego na forum sporo ale machne jeszcze raz. Wiec jak juz składasz koło do kupy dokrecasz KONUSA Tak zeby był minimalny wyczówalny luz. Pozniej przytrzymując okwego konusa dokrecasz kontre. Sprawdzasz jak sie kreci oś. Jak za ciezko to popszuszczasz dajesz minimalnie wiekszy luz na konusie i tak do skutku az po zakontrowaniu nie bedzie luzu a oś si9e bedzie kresić jak to mowią "masełko" (wyjatkiem od reguły jest zuzyta piasta wtedy takie krecenie jest nie mozliwe)Oczywiście dotyczy to takze jak po zakontrowaniu bedzie za duzy luz to robisz dokładnie to samo ino w drugą strone Chyba przejzyscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lvcas Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Taka zwykła os od przysłowiowego "pana Kazia" to całkiem nie drogo ale i marno, lepszej jakosciowo oske raz ze ciezko kupić dwa sa dosc drogie. Jezeli chodzi o konusa, bo widze ze nie w temacie jestes, co prawda jest tego na forum sporo ale machne jeszcze raz. Wiec jak juz składasz koło do kupy dokrecasz KONUSA Tak zeby był minimalny wyczówalny luz. Pozniej przytrzymując okwego konusa dokrecasz kontre. Sprawdzasz jak sie kreci oś. Jak za ciezko to popszuszczasz dajesz minimalnie wiekszy luz na konusie i tak do skutku az po zakontrowaniu nie bedzie luzu a oś si9e bedzie kresić jak to mowią "masełko" (wyjatkiem od reguły jest zuzyta piasta wtedy takie krecenie jest nie mozliwe)Oczywiście dotyczy to takze jak po zakontrowaniu bedzie za duzy luz to robisz dokładnie to samo ino w drugą strone Chyba przejzyscie Dziękuję Ci bardzo, lecz sobie z tym problemem poradziłem już 3 dni temu Co do korby.. nie ma wcale tak ostrych końców, więc nie wiem w czym może być problem. Nie mam aktualnie 200 zł na dobrą korbę. BTW: może poradzicie mi coś w tym temacie? http://www.forumrowerowe.org/topic/57261-przedni-amortyzator-wydaje-dziwne-odgosy/ byłbym, wdzięczny bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati123 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Morze łożyska do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.