Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja tam nie wiem moje zamówienie z bikestacji chyba przez Bangladesz pijanymi mułami jedzie bo do dziś nawet awiza nie ma Mało tego zero informacji od nich czy dostali kasę czy wysłali paczkę czy mają w ogóle to co chcę... generalnie wiadomo jedno... mają wszystko w D Licznik holuxa zalicytowałem we wtorek o 11:25 paczkę dostałem w środę ok 12, jak widać sklepy ze sprzętem komputerowym wiedzą ocb w sprzedaży, co ciekawe nie brałem tego za pobraniem, a robiłem przedpłatę co z reguły owocuje wysyłką o 1 dzień później... Kupione w http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2017885 Co do ekipy z FairWheelBikes to zrobili bardzo pozytywne wrażenie bo pomimo braku adnotacji co do tego jak mają wysłać paczkę zaznaczyli, że to Gift dodatkowo o wartości 50$ ( była dużo większa ) czyli takiej jaka przechodzi bez cła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja muszę zwrócić honor, dziś przyszedł polecony z zamówionymi częściami, jednak to PP sobie trochę zaszalała A w tym systemie sklepu internetowego nawet nie podali informacji? Mi to w sumie następnego dnia wszystko ładnie zanotowali... Widać mają różne podejście do klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nodun Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja zamowilem kask i buty speca na www.sportset.pl wsumie odpowiedzi mailowe dostawalem w ciagu 20minut Ciekawe jak szybko pojdzie im wysylka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Września 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Wiecie nie było mnie on-line i w domu przez tydzień... Myślałem, że co najmniej i "aż" tydzień (dodatkowy tydzień ) styknie by dostać chociaż awizo ( na paczkę) na zamówienie z bikestacji.... D**A nic - ani maila, ani telefonu od nich ani paczki ani awiza - NIC !!!!!!!!!!!!!!!!!! jutro/dziś zadzwonię do nich i zapytam bo mam prawdę mówiąc dość...ekonomiczna paczka z Tuscon doszła już na oko licząc 2 tygodnie temu jak nie więcej, a od kochanych frajerów z bolesławca cisza... Właśnie sprawdziłem zamówienie złożyłem 19-08-2009 i tego samego dnia puściłem przelew :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Ja muszę bardzo pochwalić cyklotur.pl . Z przyjemnością robię tam zakupy, od dupereli bo grubsze zamówienia i zawsze wszystko jest ok. Kontakt mailowy w granicach 24h to dobry wynik. Asortyment mają ogromny, części których w Warszawie się niedostanie, bo nikomu się nie opłaca sprzedawać części zamiennych jak można sprzedać gotowy sprzęt za 10x więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Korespondowałem ostatnio mailowo kilkukrotnie z Jakubem Sikorskim ( http://www.sikorskibtch.pl/ ) i kontakt bardzo dobry. Odpowiedzi przeważnie do 24 h , szczegółowe i dokładne. Przez telefon również poświęcił sporo czasu, tłumacząc niemal krok po kroku szczegóły. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Wyslalem chyba z 30 maili, do roznych firm handlujacych sprzetem rowerowym z zamiarem duzych zakupow 3k+ i chcialem zobaczyc gdzie zaproponuja mi dobre ceny bo wkoncu skladam bike'a i przez 4 dni, zadnej odpowiedzi. Zobaczymy dalej... Widac nie oplaca im sie w ogole lol, sarkazm off :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Co do Bikestacji to niestety pierwszy zakup i już problem , zamiast hamulców V-ek XT970 przysłali tańcze (policzone drożej)XT960 w dodatku bez fajki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dostałem odpowiedź od Harfy, po tygodniu ale zawsze coś. Dla zainteresowanych: waga dopuszczalna Maviców to komplet biker+rower+bagaż. Dla przykładu obręcz XC717 ma max 90kG. Czyli np: rower 12 + biker 76 + bagaż 2 i się mieścimy Szkoda bo ja ważę ponad 80. Troche to dziwne poniewaz wszystkie wiadomosci sa na ich stronie.Wystarczy troche poszukac i nie isc na latwizne w wypisywaniu maili. To jest link do strony z obciazeniami kol i obreczy http://www.harfa-harryson.com.pl/new/strony-firmowe/mavic-obciazenie.php5 Ps Nie dziwie sie ze niechetnie sklepy udzielaja informacji gdzie w wiekszosci mozna je znalezc na ich stronach. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Czytaj dokładnie. Mój mail dotyczył właśnie tego zapisu, a konkretnie tego "Mavic zaleca, aby łączne obciążenie rowerzysty z jego bagażem nie przekraczało wagi" Nie było dla mnie jasne, czy wliczona jest do tego waga roweru, i takie wysłałem zapytanie i taką również dostałem odpowiedź, że dotyczy to kompletu zarówno roweru, rowerzysty jak i jego bagażu. Ps. Kuma? Pozdrawiam To jest mój post z poprzedniej strony dla ścisłości "Pisałem we wtorek maila do http://www.harfa-harryson.com.pl/ zzapytaniem o wyjaśnienie ich komunikatu odnośnie maksymalnegoobciążenia obręczy i kół Mavic, czy wlicza się w to wagę bikera czy nie...." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 12 Września 2009 Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Czytaj dokładnie. Mój mail dotyczył właśnie tego zapisu, a konkretnie tego "Mavic zaleca, aby łączne obciążenie rowerzysty z jego bagażem nie przekraczało wagi" Nie było dla mnie jasne, czy wliczona jest do tego waga roweru, i takie wysłałem zapytanie i taką również dostałem odpowiedź, że dotyczy to kompletu zarówno roweru, rowerzysty jak i jego bagażu. Ps. Kuma? Pozdrawiam To jest mój post z poprzedniej strony dla ścisłości "Pisałem we wtorek maila do http://www.harfa-harryson.com.pl/ zzapytaniem o wyjaśnienie ich komunikatu odnośnie maksymalnegoobciążenia obręczy i kół Mavic, czy wlicza się w to wagę bikera czy nie...." Kuma-kum ,kum, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 A ja musze zwrocic honor odnosnie odpisywania na maile... sytuacja po prostu komiczna. Pojechalem dzis osobiscie do sklepu z pytaniem o oferte bo nie odpisywali na maile... przychodze, mowie co i jak i od razu "O to pan, mam wszystko dla pana, wyslalem 16 maili tylko wszystko wrocilo przez anty-spam". Po prostu zglupialem. Stracone 2 tygodnie przez walnieta, chora, debilna skrzynke pocztowa w asterze ktora filtruje wszystko tylko nie spam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcun Napisano 28 Października 2009 Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Na razie doświadczenie mam małe w zakupach części rowerowych w sklepach www. Bikestacja - kontakt bardzo dobry. Na maile odpowiadają w ten sam dzień, często w ciągu godziny. Wczoraj złożyłem zamówienie na ponad 2200 zł, no i zobaczymy jak będzie Aha! Nawet rabacik dostałem, mimo tego, że i tak ceny mieli najniższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kathon Napisano 28 Października 2009 Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ja polecam Centrum Rowerowe. Robiłem już u nich zakupy kilku krotnie. Kontakt zarówno mailowy jak i telefoniczny bardzo dobry. Dodatkowy plus za pomoc merytoryczną w doborze częsci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcun Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 No i przyszła paczka z Bikestacji (patrz dwa posty wyżej). Szybko, z dobrym kontaktem. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Ja polecam Centrum Rowerowe. Robiłem już u nich zakupy kilku krotnie. Kontakt zarówno mailowy jak i telefoniczny bardzo dobry. Dodatkowy plus za pomoc merytoryczną w doborze częsci. poszlo pw w tej sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Dorzuce swoje trzy grosze w temacie. Start zamówienia 10 czerwiec 2011 Wcześniej dwa e-mail`e wysłane z zapytaniem o darmową wysyłkę (zamówienie na kwotę ~400zł), dlaczego dwa? W pierwszym podałem piastę X oraz obrecz Y. Nie dostałem odpowiedzi, ale nagle piasta X zmieniła swoją "pozycję" (oferta została zaktualizowana), natomiast obręcz Y została całkowicie wycofana z oferty sklepu! (dobrze ze nie złozyłem zamówienia bo miałbym jeszcze większy problem). Zmieniłem zamówienie, podałem nową konfigurację po czym wysłałem drugi e-mail. I... i jest odpowiedz , nie otzymam darmowej wysyłki, ponieważ darmowa wysyłka jest dostępna od zamówienia na kwotę co najmniej 600zł - dużo porównując z innymi sklepami ale ok. Kalkuluję sobię koszty w dwóch sklepach internetowych, robie rózne konfiguracje koła tylnego, ale cena finalnie wychodzi podobna. A tu nagle patrze, zebatka 26T do korby FC-M510 dostępna jest w centrumrowerowe.pl - super szukałem jej, a cena bardzo akceptowalna, teraz już wiem ze zamawiam u nich koło. Zamówienie poszło, wpłata dokonana najszybciej jak się dało. I czekamy. Wstepnie data na dostarczenia 20 czerwca (poniedziałek). Potem w piatek 17 czerwca, zmiana daty na 21 czerwca (wotrek) - myśle ok, mam cieżką pracę, we wtorek nie bede w stanie jeździć na rowerze, może być. W poniedziałek dzwoni telefon około godziny 11:00, który niestety został w biurze, dopadłem go po godzinie 20:30. Nie miałem siły po całym dniu oddzwaniać, sprawdziłem e-mail i wiedziałem o co chodzi. Nie mogą sciągnąc tej zebatki 26T od Shimano, ale koło zaplecione i czeka do wysyłki. Odpisałem późną porą ale jeszcze dnia 20czerwca (poniedziałek), że szkoda, że taka sytuacja zaistniała, i czy w związku z tym przesyłka zostanie nadana we wtorek - wtedy juz myśle dojdzie w srode do południa, wieczorem skocze na rozruszanie kości, ponieważ praca na budowie oraz brak roweru od 6 czerwca bardzo mnie doskwierał ... oj i to bardzo . Wracam we wtorek jeszcze bardziej wykończony pracą od 7:30-21:00. Sprawdzam e-mail brak odpowiedzi - myśle przesyłka poszła. O godzinie 22:45 we wtorek 21 czerwca dostaje wiadomośc, że mają dużo zamówień/pracy, dopiero o 15:15 byli w stanie przeczytać moją wiadomośc i wysłą przesyłkę 22 czerwca - w środę. We mnie lekko się gotuje, ale ok, we czwartek będzie i się rozruszam. Dzwoni kolega, sprawdzić czy mam koło, ponieważ w piatek mamy wypad, tym samym uświadomił mi że w czwartek mamy Boże Ciało, przesyłki nie dostanę. Tak, pisze to z żalem do tego sklepu, ale po jaką cholerę podają przewidywany termin dostawy, to że mają dużo pracy i nie są w stanie jej "ogarnąc" skoro dalej zostaje bez cześci i bez możliwości jazdy na rowerze? Ja mam być tym klientem co będzie cierpiał z powodu spowolnionego działania sklepu lub przez to że jest sezon? Oni dopiero się obudzili, że coś takiego jak sezon istnieje? Od 6 czerwca jestem bez roweru, ponieważ awarii uległo tylne koło. Dla osoby która w ciągu miesiąca robi ok. 800km +/- rower staje się w pewnym sensie częścią dnia. Musiałem oddać się komunikacji miejskiej oraz jeździe samochodem, gdzie koszty paliwa nie były mi obojętne. Powierzyłem moje zamówienie sklepowi centrumrowerowe.pl, żałuje że nie zrobiłem tego w cyklotur.com, zdecydowała o tym tylko i wyłącznie jedna cześc - zębatka 26T, której i tak nie dostane. Teraz się nasuwa następujące pytanie, ponieważ sklep poinformował mnie że "to wina" Shimano cytuję: "Jedna z pozycji w Pana zamówieniu została wycofana z oferty u dystrybutora, i nie będzie jej już w ofercie Centrumrowerowe.pl Niestety również nie mamy możliwości ściągnięcia dla Pana tego produktu, mowa tutaj o: Shimano-Deore tarcza korby FCM510 26z stalowa. Koło możemy wysłać w dniu dzisiejszym jest już zaplecione.". Dlaczego sklep jej jeszcze nie wycofał ze swojej oferty? - dla mnie ona nie będzie tylko dostępna? Moje rozgoryczenie bierze się również stąd, iż w piatek około godziny 6:00 jade na 3dni na Słowacje - miał być to wypad ze znajomymi i moim oraz ich rowerami, teraz ich nie wystawie ponieważ chodzi o koszty, dzięki centrumrowerowe.pl bedę dreptał pieszo po szlakach - dziękuje! Centrumrowerowe.pl - nie polecam! Uważacie, że przasadzam, że gdzieś tutaj leży moja wina? Lub, że nie powiniennem ich obwiniać? Jest jeden plus w tej sytuacji, jeden sklep mniej przy porównywaniu cen . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 jak się chłopaki nie wyrabiają z pracą to się zatrudnia dodatkowych pracowników, a nie głupio tłumaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Skoro powiedziałem A to powiem i B. Zębatka 26T została wycofana z ich oferty, paczka została dostarczona kurierem w piątek po godzinie 12:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.