Skocz do zawartości

[Sklepy www] i podejście sprzedawców

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Ja tam nie wiem moje zamówienie z bikestacji chyba przez Bangladesz pijanymi mułami jedzie bo do dziś nawet awiza nie ma :down::down: Mało tego zero informacji od nich czy dostali kasę czy wysłali paczkę czy mają w ogóle to co chcę... generalnie wiadomo jedno... mają wszystko w D :devil::down::down::down:

Licznik holuxa zalicytowałem we wtorek o 11:25 paczkę dostałem w środę ok 12, jak widać sklepy ze sprzętem komputerowym wiedzą ocb w sprzedaży, co ciekawe nie brałem tego za pobraniem, a robiłem przedpłatę co z reguły owocuje wysyłką o 1 dzień później... :P

Kupione w http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2017885

Co do ekipy z FairWheelBikes to zrobili bardzo pozytywne wrażenie bo pomimo braku adnotacji co do tego jak mają wysłać paczkę zaznaczyli, że to Gift dodatkowo o wartości 50$ ( była dużo większa ) czyli takiej jaka przechodzi bez cła... :thumbsup::thumbsup:

Ja muszę zwrócić honor, dziś przyszedł polecony z zamówionymi częściami, jednak to PP sobie trochę zaszalała <_<

A w tym systemie sklepu internetowego nawet nie podali informacji? Mi to w sumie następnego dnia wszystko ładnie zanotowali... Widać mają różne podejście do klienta.

• Mod Team

Wiecie nie było mnie on-line i w domu przez tydzień... Myślałem, że co najmniej i "aż" tydzień (dodatkowy tydzień ) styknie by dostać chociaż awizo ( na paczkę) na zamówienie z bikestacji.... D**A nic - ani maila, ani telefonu od nich ani paczki ani awiza - NIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!

jutro/dziś zadzwonię do nich i zapytam bo mam prawdę mówiąc dość...ekonomiczna paczka z Tuscon doszła już na oko licząc 2 tygodnie temu jak nie więcej, a od kochanych frajerów z bolesławca cisza... :down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::down::sick:

Właśnie sprawdziłem zamówienie złożyłem 19-08-2009 i tego samego dnia puściłem przelew :]

Ja muszę bardzo pochwalić cyklotur.pl . Z przyjemnością robię tam zakupy, od dupereli bo grubsze zamówienia i zawsze wszystko jest ok. Kontakt mailowy w granicach 24h to dobry wynik. Asortyment mają ogromny, części których w Warszawie się niedostanie, bo nikomu się nie opłaca sprzedawać części zamiennych jak można sprzedać gotowy sprzęt za 10x więcej.

Wyslalem chyba z 30 maili, do roznych firm handlujacych sprzetem rowerowym z zamiarem duzych zakupow 3k+ i chcialem zobaczyc gdzie zaproponuja mi dobre ceny bo wkoncu skladam bike'a i przez 4 dni, zadnej odpowiedzi. Zobaczymy dalej...

Widac nie oplaca im sie w ogole lol, sarkazm off :F

Dostałem odpowiedź od Harfy, po tygodniu ale zawsze coś.

Dla zainteresowanych:

waga dopuszczalna Maviców to komplet biker+rower+bagaż.

Dla przykładu obręcz XC717 ma max 90kG. Czyli np: rower 12 + biker 76 + bagaż 2 i się mieścimy :o

Szkoda bo ja ważę ponad 80.

Troche to dziwne poniewaz wszystkie wiadomosci sa na ich stronie.Wystarczy troche poszukac i nie isc na latwizne w wypisywaniu maili.

To jest link do strony z obciazeniami kol i obreczy

http://www.harfa-harryson.com.pl/new/strony-firmowe/mavic-obciazenie.php5

Ps

Nie dziwie sie ze niechetnie sklepy udzielaja informacji gdzie w wiekszosci mozna je znalezc na ich stronach.

pozdrawiam

Czytaj dokładnie. Mój mail dotyczył właśnie tego zapisu, a konkretnie tego "Mavic zaleca, aby łączne obciążenie rowerzysty z jego bagażem nie przekraczało wagi"

Nie było dla mnie jasne, czy wliczona jest do tego waga roweru, i takie wysłałem zapytanie i taką również dostałem odpowiedź, że dotyczy to kompletu zarówno roweru, rowerzysty jak i jego bagażu.

Ps.

Kuma?

Pozdrawiam

To jest mój post z poprzedniej strony dla ścisłości

"Pisałem we wtorek maila do http://www.harfa-harryson.com.pl/ zzapytaniem o wyjaśnienie ich komunikatu odnośnie maksymalnegoobciążenia obręczy i kół Mavic, czy wlicza się w to wagę bikera czy nie...."

Czytaj dokładnie. Mój mail dotyczył właśnie tego zapisu, a konkretnie tego "Mavic zaleca, aby łączne obciążenie rowerzysty z jego bagażem nie przekraczało wagi"

Nie było dla mnie jasne, czy wliczona jest do tego waga roweru, i takie wysłałem zapytanie i taką również dostałem odpowiedź, że dotyczy to kompletu zarówno roweru, rowerzysty jak i jego bagażu.

Ps.

Kuma?

Pozdrawiam

To jest mój post z poprzedniej strony dla ścisłości

"Pisałem we wtorek maila do http://www.harfa-harryson.com.pl/ zzapytaniem o wyjaśnienie ich komunikatu odnośnie maksymalnegoobciążenia obręczy i kół Mavic, czy wlicza się w to wagę bikera czy nie...."

Kuma-kum ,kum, :):D

A ja musze zwrocic honor odnosnie odpisywania na maile... sytuacja po prostu komiczna.

Pojechalem dzis osobiscie do sklepu z pytaniem o oferte bo nie odpisywali na maile... przychodze, mowie co i jak i od razu "O to pan, mam wszystko dla pana, wyslalem 16 maili tylko wszystko wrocilo przez anty-spam". Po prostu zglupialem. Stracone 2 tygodnie przez walnieta, chora, debilna skrzynke pocztowa w asterze ktora filtruje wszystko tylko nie spam...

• 1 miesiąc temu...

Na razie doświadczenie mam małe w zakupach części rowerowych w sklepach www.

Bikestacja - kontakt bardzo dobry. Na maile odpowiadają w ten sam dzień, często w ciągu godziny. Wczoraj złożyłem zamówienie na ponad 2200 zł, no i zobaczymy jak będzie :) Aha! Nawet rabacik dostałem, mimo tego, że i tak ceny mieli najniższe :)

• 1 rok później...

Dorzuce swoje trzy grosze w temacie.

Start zamówienia 10 czerwiec 2011

Wcześniej dwa e-mail`e wysłane z zapytaniem o darmową wysyłkę (zamówienie na kwotę ~400zł), dlaczego dwa? W pierwszym podałem piastę X oraz obrecz Y. Nie dostałem odpowiedzi, ale nagle piasta X zmieniła swoją "pozycję" (oferta została zaktualizowana), natomiast obręcz Y została całkowicie wycofana z oferty sklepu! (dobrze ze nie złozyłem zamówienia bo miałbym jeszcze większy problem). Zmieniłem zamówienie, podałem nową konfigurację po czym wysłałem drugi e-mail. I... i jest odpowiedz :D , nie otzymam darmowej wysyłki, ponieważ darmowa wysyłka jest dostępna od zamówienia na kwotę co najmniej 600zł - dużo porównując z innymi sklepami ale ok. Kalkuluję sobię koszty w dwóch sklepach internetowych, robie rózne konfiguracje koła tylnego, ale cena finalnie wychodzi podobna.

A tu nagle patrze, zebatka 26T do korby FC-M510 dostępna jest w centrumrowerowe.pl :) - super szukałem jej, a cena bardzo akceptowalna, teraz już wiem ze zamawiam u nich koło. Zamówienie poszło, wpłata dokonana najszybciej jak się dało. I czekamy.

Wstepnie data na dostarczenia 20 czerwca (poniedziałek).

Potem w piatek 17 czerwca, zmiana daty na 21 czerwca (wotrek) - myśle ok, mam cieżką pracę, we wtorek nie bede w stanie jeździć na rowerze, może być.

W poniedziałek dzwoni telefon około godziny 11:00, który niestety został w biurze, dopadłem go po godzinie 20:30. Nie miałem siły po całym dniu oddzwaniać, sprawdziłem e-mail i wiedziałem o co chodzi. Nie mogą sciągnąc tej zebatki 26T od Shimano, ale koło zaplecione i czeka do wysyłki.

Odpisałem późną porą ale jeszcze dnia 20czerwca (poniedziałek), że szkoda, że taka sytuacja zaistniała, i czy w związku z tym przesyłka zostanie nadana we wtorek - wtedy juz myśle dojdzie w srode do południa, wieczorem skocze na rozruszanie kości, ponieważ praca na budowie oraz brak roweru od 6 czerwca bardzo mnie doskwierał ... oj i to bardzo :( .

Wracam we wtorek jeszcze bardziej wykończony pracą od 7:30-21:00. Sprawdzam e-mail brak odpowiedzi - myśle przesyłka poszła.

O godzinie 22:45 we wtorek 21 czerwca dostaje wiadomośc, że mają dużo zamówień/pracy, dopiero o 15:15 byli w stanie przeczytać moją wiadomośc i wysłą przesyłkę 22 czerwca - w środę.

We mnie lekko się gotuje, ale ok, we czwartek będzie i się rozruszam. Dzwoni kolega, sprawdzić czy mam koło, ponieważ w piatek mamy wypad, tym samym uświadomił mi że w czwartek mamy Boże Ciało, przesyłki nie dostanę.

Tak, pisze to z żalem do tego sklepu, ale po jaką cholerę podają przewidywany termin dostawy, to że mają dużo pracy i nie są w stanie jej "ogarnąc" skoro dalej zostaje bez cześci i bez możliwości jazdy na rowerze?

Ja mam być tym klientem co będzie cierpiał z powodu spowolnionego działania sklepu lub przez to że jest sezon? Oni dopiero się obudzili, że coś takiego jak sezon istnieje?

Od 6 czerwca jestem bez roweru, ponieważ awarii uległo tylne koło. Dla osoby która w ciągu miesiąca robi ok. 800km +/- rower staje się w pewnym sensie częścią dnia. Musiałem oddać się komunikacji miejskiej oraz jeździe samochodem, gdzie koszty paliwa nie były mi obojętne.

Powierzyłem moje zamówienie sklepowi centrumrowerowe.pl, żałuje że nie zrobiłem tego w cyklotur.com, zdecydowała o tym tylko i wyłącznie jedna cześc - zębatka 26T, której i tak nie dostane.

Teraz się nasuwa następujące pytanie, ponieważ sklep poinformował mnie że "to wina" Shimano cytuję:

"Jedna z pozycji w Pana zamówieniu została wycofana z oferty u dystrybutora, i nie będzie jej już w ofercie Centrumrowerowe.pl

Niestety również nie mamy możliwości ściągnięcia dla Pana tego produktu, mowa tutaj o:

Shimano-Deore tarcza korby FCM510 26z stalowa.

Koło możemy wysłać w dniu dzisiejszym jest już zaplecione.".

Dlaczego sklep jej jeszcze nie wycofał ze swojej oferty? - dla mnie ona nie będzie tylko dostępna?

Moje rozgoryczenie bierze się również stąd, iż w piatek około godziny 6:00 jade na 3dni na Słowacje - miał być to wypad ze znajomymi i moim oraz ich rowerami, teraz ich nie wystawie ponieważ chodzi o koszty, dzięki centrumrowerowe.pl bedę dreptał pieszo po szlakach - dziękuje!

Centrumrowerowe.pl - nie polecam!

Uważacie, że przasadzam, że gdzieś tutaj leży moja wina? Lub, że nie powiniennem ich obwiniać?

Jest jeden plus w tej sytuacji, jeden sklep mniej przy porównywaniu cen :wallbash: .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...