Skocz do zawartości

[naped]składanie napedu

skrzacik93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:) tak jak w temacie mam zamiar zlozyc prawie caly nowy naped. Zaczynajac od poczatku - moj rower to merida kalahari k8 wymienilem juz kolo i mam kasete sram pg850 a do tego lancuch pc10. Teraz mam do wymiany korbe i pomyślałem ze warto by było wymienić takze reszte. jesli chodzi o kasete to myslałem nad ALIVIO FC-M410 i mam pytanie czy obejmie ona kasete 9? przerzutka tyl to sram 5.0, manetki sram sx5 glownie chodzi mi o to czy to bedzie razem ładnie chodziło i czy nie lepiej wymienić na deore poniewaz cena podobna.Licze na wasze porady:) i jeszcze takie pytanie nie do tematu ale nie bede otwieral nowego- jakie klamki deorki czy AVID FR-5 a moze zainwestowac w DIAL 7

• 2 tygodnie później...

Witam. Chcem wymienic naped w swoim Cube AIM.

Myslalem nad taka opcja:

Przerzutka tył: DEORE XT RD-M771 TOP NORMAL 155.00 zł

Korba: Shimano DEORE FC-M532 219,00 zł

Kaseta: DEORE CS-HG50-9 66,00 zł

Piasta tył: XT FH-M770 108.00 zL

Manetki: Slx 160,00 zł

łancuch: ???

moj fundusz to okolo 800 zl nie wiem czy dobrze wybralem z kaseta i tylna piasta.Jaki łancuch? piasta ma posiadac mozliwosc montazu tarczy hamulca bo w przyszlosci jest planowana hydraulika. Co mozna ewentualnie zamienic. Moze przerzutke na Slx lub Sram. Co byscie Proponowali. Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...