skrzacik93 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam:) tak jak w temacie mam zamiar zlozyc prawie caly nowy naped. Zaczynajac od poczatku - moj rower to merida kalahari k8 wymienilem juz kolo i mam kasete sram pg850 a do tego lancuch pc10. Teraz mam do wymiany korbe i pomyślałem ze warto by było wymienić takze reszte. jesli chodzi o kasete to myslałem nad ALIVIO FC-M410 i mam pytanie czy obejmie ona kasete 9? przerzutka tyl to sram 5.0, manetki sram sx5 glownie chodzi mi o to czy to bedzie razem ładnie chodziło i czy nie lepiej wymienić na deore poniewaz cena podobna.Licze na wasze porady:) i jeszcze takie pytanie nie do tematu ale nie bede otwieral nowego- jakie klamki deorki czy AVID FR-5 a moze zainwestowac w DIAL 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grondag Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 kaseta alivio jest tylko na 8 przełożeń - musisz wziąć deore jak chcesz mieć 9 przełożeń, a klami avid powinny być lepsze od deorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Sadzac po kasecie i lancuchu na jakim jezdziles to masz pewnie naped 8 rzedowy a wiec kaseta alivio. Do tego lancuch hg 50 na 8 rzedow. Co do klamek to inwestuj w fr5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jeśli masz manetki na 8 biegów to je też musisz zmienić by kaseta 9 działała poprawnie. Klamki - jak stać cię na SD7 to bierz a nie pożałujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babayaggi Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam. Chcem wymienic naped w swoim Cube AIM. Myslalem nad taka opcja: Przerzutka tył: DEORE XT RD-M771 TOP NORMAL 155.00 zł Korba: Shimano DEORE FC-M532 219,00 zł Kaseta: DEORE CS-HG50-9 66,00 zł Piasta tył: XT FH-M770 108.00 zL Manetki: Slx 160,00 zł łancuch: ??? moj fundusz to okolo 800 zl nie wiem czy dobrze wybralem z kaseta i tylna piasta.Jaki łancuch? piasta ma posiadac mozliwosc montazu tarczy hamulca bo w przyszlosci jest planowana hydraulika. Co mozna ewentualnie zamienic. Moze przerzutke na Slx lub Sram. Co byscie Proponowali. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 łańcuch: http://www.allegro.pl/item723299808_nowy_lancuch_campagnolo_record_c9.html Tylne przerzutki srama wypadają lepiej od shimnanowskich wówczas musisz pomyśleć również o manetkach srama (patrz SRAM X.7). Sam napęd może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.