Skocz do zawartości

[pedałki]

Elefantino79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, mam zamiar kupić lekkie pedałka pedałki do ceny 300 zł. Prawdę mówiąc nie wiem jakie wybrać, a chcę dokonać odpowiedniego i już sprawdzonego towaru. Zatem proszę o wskazówki mogące pomóc w wyborze pedałów spd. Pozdrawiam !

Napisano

witaj,

szczerze mówiąc to za 300zł jest co kupić. Ja polecam Ci to: http://allegro.pl/item708379909_pedaly_shimano_spd_pd_m424_okazja.html

Używałeś tylko tych tanich pedałów, a Elefantino chce czegoś z wyższej półki. Jeżeli nie masz pojęcia o pedałach to odpuść sobie.

Ja Ci polecam XTR'y :thumbsup: Chyba najlepsze pedały. Bądź tańsze xt . Różnica w wadze to niby 30 g. Wybór należny do Ciebie.

Napisano

Jak jeździłeś w systemie SPD to Shimano XTR poszukaj, jak nie to polecam Look Quartz - po ponad roku z tym systemem nie widzę żadnych powodów aby wracać do SPD.

• Mod Team
Napisano

Jeszcze raz padnie określenie "pedała" zamiast pedały to posypią się ostrzeżenia. Ile można to samo powtarzać?

Elefantino79 sprecyzuj mniej więcej jakich pedałów szukasz i do jakiej jazdy.

Napisano

Ja tez bym polecal XTRy, szczegolnie, jezeli chodzi ci o niezawodne pedaly, latwe do serwisowania i trwale. Cranki moze i sa lzejsze, moze latwiej sie wpina, ale generuja o wiele wieksze koszty. Lozyska slizgowe sie dosc szybko zuzywaja, druty klatki rzezbia podeszwe buta, a bloki trzeba dosc czesto zmieniac. Znam osobiscie dwoch ludzi, ktorzy zmienili Cranki na XTRy. U jednego zdecydowalo pekniecie klatki, u drugiego zuzycie lozysk slizgowych i koszty ewentualnej wymiany. No a za 300 zl to kupisz jakies podstawowe Cranki, a nie super model :). Sa jeszcze Time'y, ponoc wyzsze modele sa bardzo dobre, ale nie wiem jak tu z cenami.

Napisano

Jak jeszcze nie kupiłeś to dołóż albo poszukaj używanych XTRów. Używam od 2 lat, wczoraj je pierwszy raz serwisowałem - nie dla tego że tego potrzebowały tylko przy okazji ich odchudzania :) Trwałość, niezawodność i lepiej zaznaczony moment wpięcia bloku w pedał.

Wcześniej miałem 540 - po 6 miesiącach miały luzy...sprzedałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...