Wax Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 W Vincere.pl pojawiły się tytanowe ośki do pedałów Shimano XT/XTR. http://www.vincere.pl/sklep/index.php?p249,tytanowe-oski-osie-do-pedalow-shimano Waga - 56g Pytanie jaki jest zysk wagowy względem stalowych osiek i jak z ich montażem. Temat nie tyczy się tylko tych osiek. Jest o śrubach alu, więc i o częściach Ti by się przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Jak masz nowe xtr z hollow oska to ok 40g, a jak starsze to ok 70g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Mam te starsze z tego co wiem. A jakiś manual możesz podrzucić jak je rozebrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 http://news.bikeworld.pl/rower/artykul/1916/Konserwacja.pedalow.zatrzaskowych.Shimano/ http://i82.photobucket.com/albums/j262/CreativePL/rozne/64bbe3fd.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Wiecie może gdzie można dostać w Polsce szprychy tytanowe ? Potrzebuje około 6 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Zna ktoś sklep oprócz TorontoCycles gdzie dostanę tytanowe trzpienie i nakrętki do szufladek w v-kach ? Nusiu ze swoimi aluminiakami nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Pytanie jaki jest zysk wagowy względem stalowych osiek Tak na logikę, to chyba wystarczy sprawdzić gęstość stopu stali i stopu tytanu osiek i, mając daną wagę tej tytanowej ośki, sobie wyliczyć... Szybko wyliczyłem, że stosunek gęstości stopu tytanu do stali to 0,57 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Jeśli tytanowe ważą 56g to cena/zysk będzie IMO niewielki, w porównaniu do stalowych osiek z moich M540. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 ... czyli zysk powinien wynieść 42g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Zysk jest troche wiekszy bo w granicach 60g-65g. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Zależy jeszcze czy mają identyczny kształt i są w całości stalowe/tytanowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2009 W moim przypadku zysk wagowy to około 35g bo moje ośki są chyba hollow. Przy okazji rozbiórki pedałów ważyłem ośki (XTR)- równo 90g komplet. http://cgi.ebay.com/Action-Tec-Titanium-Pedal-Spindles-Shimano-M959-XTR_W0QQitemZ310156181798QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item4836bfc126&_trksid=p3286.m20.l1116 - ośki Ti do Shimano, do CB też są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Zna ktoś sklep oprócz TorontoCycles gdzie dostanę tytanowe trzpienie i nakrętki do szufladek w v-kach ? kiedyś jeden gość z Dąbrowy Górniczej się w to bawil. kupowałem przez "pośrednika" tak że namiarów nie posiadam:/ kolo_z_DG czy jakiś taki nick ma na allegro. łącznie z nakrętkami ( na klucz płaski 10mm ) zysk wyszedł mi ( w porównaniu do Tektro MT15 ) ok 22g na 4 trzpieniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Chyba widziałem takie coś u Pro-Bolta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Ok napisałem, zobaczymy czy to ten gościu, czy nie. A cenowo jak ? Dzięki Grzegorz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 w ofercie Pro-bolta są na pewno do klocków szosowych. do Vek nie widziałem :/ trzeba by użytkownika Sime pytać. jak z ceną? bylo to tak dawno temu. kosztowaly mnie wtedy tak mało że wolę nie pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.