Skocz do zawartości

[Tuning] Kross Hexagon V6 - Co wymienić?

Lukonik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Niecały miesiąc temu kupiłem Hexagona V6 (taki tylko większa rama):

http://allegro.pl/item711747146_kross_hexagon_v6_17_wysylka_gratis_okazja.html

Lubie jeździć rowerkiem po lesie i w związku z tym planuje jakieś zmiany m.in.:

- Wymiana tarcz na większe,

- Wymiana opon,

- Wymiana amortyzatora.

Doradźcie co konkretnie mógłbym jeszcze wymienić, jaki amortyzator, opony itp.

Napisano

Po pierwsze napisz jaki masz amortyzator obecnie, jeżeli nie jest to XCR to zapomnij o wymianie obecnych tarcz na większe nawet z tyłu bo będzie to zabieg tylko dla wyglądu, po drugie oponki proponuję Kenda Karma Kevlar, a co do amortyzatora to podaj ile ważysz i jaki budżet.

Napisano

Amortyzator taki jak na stronce, którą podałem XCR, wszystkie inne części też takie jak na stronce. Co do budżetu: Rower nie jest zbytnio drogi, a więc dużo pieniędzy nie chcę pakować. Jak na razie planowałem kupić amortyzator XCR LO lub DURO, co o tym sądzicie?

P.S Ważę 75kg

Napisano

Jeżeli Ci zależy koniecznie na jakich kolwiek modernizacjach, to proponuję zmienic manetki i klamki, a co do reszty to wymieniać kiedy się zużyje, opony również możesz wymienić ponieważ w teren się nie nadają :)

Napisano

Na razie nie wymieniaj nic, bo skoro miałeś większy budżet trzeba było od razu kupić coś z lepszym osprzętem,a wymiana tylko dla zasady, żeby coś wymienić mija się z celem.Masz wszystko nowe i na gwarancji.Najpierw pojeździj i za jakiś czas sam stwierdzisz co jest do wymiany,a raczej co Ci nie odpowiada,wtedy powymieniasz.

Napisano

Pomogłaby wymiana zacisków na Avid BB5 bo te są raczej marnej jakości. Ale chyba się nie opłaca, lepiej kupić używane Juicy 3/5. A amortyzator... pozbieraj na Torę 302/318 lub Epicona. Chociaż nawet powietrzny Raidon byłby dużo lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...