Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Od kilku lat pojawiają się aukcje zwykłych przedmiotów z kosmicznymi cenami i tak można nabyć : Mostek kalloy za 1000 zl !! Opaske odblaskową za 1000 zl A może oponkę za tysiaka ... Cała reszta http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10015618&change_view=1&order=pd&p=2&p=0 To akurat gifty od sparrow-bike który jest mistrzem takich promocji. Co o tym sądzicie ? Napisałem do allegro aby zwrócić ich uwagę na to ciekawe czy będzie jakiś odzew... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nodun Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Dobre ceny przesylki - Paczka pocztowa ekonomiczna - 21,80 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 jacy tam naciągacze, ot oryginalna (choć bezsensowna) forma reklamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Albo automat do wystawiania aukcji szwankuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 zwykła kombinacja sprzedawcy. Allegro akceptuje takie postępowanie, ponieważ nie usunęli żadnej aukcji, a zgłaszałem parokrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 a czemu mieliby usuwać? świętym prawem sprzedawcy jest samodzielne ustalanie ceny, nie zyjemy w komunie żeby ktoś decydował za sprzedawce za ile jest dobrze a za ile za drogo czy za tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 W sumie masz rację, usuwają tylko za przeginanie z opłatami za wysyłkę , jakoś tak mi się skojarzyło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 To powiedzcie mi jak ma się wystawianie opaski odblaskowej za 1000zl do Ustawy o przeciwdziałaniu niewłaściwych praktyk rynkowych... Konkretnie chodzi mi o art 5.1. pkt3.5 oraz art 6.1. pkt 3.2. http://www.skp.pl/images/stories/file/przepisy/Ochrona-konkurencji-i-konsumentow/Ustawa_o_przeciwdzialaniu_nieuczciwym_praktykom.pdf Przejrzałem pobieżnie ale, myślę że coś tam jeszcze można wyszukać odnośnie tej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 To jest taka odmiana sklepu "Wszystko po 5 zł" Tylko, że tu są droższe rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 art 5.1. pkt3.5 myślę że nie ma tutaj nic do art 5.1. pkt3.5 - praktyka nie jest nieuczciwa, cena jest podana uczciwie bez żadnych dodatkowych opłat (poza przesyłką do której można się przyczepić). gdyby facet napisał że cena to 200 zł + opłaty manipulacyjne, zyskowe, akcyzy i co tam jeszcze wymyśli, a suma wyniosłaby 1000 zł to wtedy się można kłócić. w tym wypadku wszystko jest jasne i imho sprzedawca ma prawo ustalić cenę jaka mu się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazda Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 A swoją drogą bardzo fajny sklep Ogromnie miła obsługa, zawsze pomocna, bardzo duży wybór części w sklepie stacjonarnym. Jedynym mankamentem jest, że ledwo da się tam wejść bo jest tak zarzucony częściami. Robię tam bardzo często zakupy, dostałem nawet stały 5% rabat Polecam! EDIT: double post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 To jak będziesz u nich następnym razem to zapytaj ich o to, bo na maile nie raczyli odpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goncik Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 W Sparrow-bike kupowałem już kilka razy i zawsze było OK. Co do tych cen to chyba pomyłka ich systemu Przecinka nie wstawili...Kiedyś patrzyłem elementy ozdobne na wentyle, takie diody, które kosztują po 9-12 zł a u nich w sklepie po 1000!!! Heheh chyba, że są z kryształkami swarovskiego , ale wątpię i traktuje to jako niedopatrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Jest to zwykły zabieg marketingowy. Przy przeglądaniu allegro wg cen, zawsze są na górze lub na dole kategorii, w zależności, jak ustawimy filtr. Poza tym wzbudza ciekawość i prowokuje takie tematy, a nie od dziś wiadomo, że nie ważne co mówią, ważne że mówią. Marka sklepu utrwala się w świadomości użytkowników, a za rok lub dwa ktoś już może nie pamiętać o co chodziło, a nazwę sklepu skojarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Goncik to nie jest pomyłka bo robią to nagminnie. Premier masz racje ale ma to w sobie wewnętrzne fuuuj Ja u nich dzięki temu nic nie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ja u nich dzięki temu nic nie kupię. i nie kupiłbyś u nich nawet jeśli mieliby taniej niż konkurencja? bez sensu:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazda Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 To jak będziesz u nich następnym razem to zapytaj ich o to, bo na maile nie raczyli odpisać Chyba mają zamknięte teraz, ale jutro tam będę i zapytam jeśli tylko będzie otwarte. Zdam relację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.