creative1989 Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Koniec końców tak się zerwała, że już nie sięga do przerzutki. Zastanawiam się czy kupować nową i założyć na całej długości czy może kilka centymetrów i zlutować ze starą? Powinno to się chyba trzymać w miarę długo? Z kolei na całej długości to bym musiał rozbierać manetkę(rapidfire deore) a trochę z tym zabawy chyba jest? Przeciętny mechanik poradzi sobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 1. Kupic nową linke. 2. Przeciętny mechanik na pewno sobie z tym poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 15 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Litości! Chcesz lutować linkę, jak nowa kosztuje 2zł?! Przy wymianie nic nie musisz rozbierać, w manetkach od wewnętrznej strony masz plastikową śrubkę/zaślepkę. Zrzucasz na najniższy bieg, odkręcasz śrubkę i wypychasz linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Ostatnio rozbierałem manetkę, to po odkręconych 4śrubkach z tyłu moim oczom ukazał się cały mechanizm, ale nie widząc na "wierzchu" gdzie tu zdjąć mocowanie linki i nie chcąc odkręcać już całego serca manetki to złożyłem ją i postanowiłem jeszcze pojeździć(jeszcze się dało jakoś ją "zaczepić" o przerzutkę) Skoro to tak naprawdę jest jedna śrubka i to tak prosto się ją wyjmuję to wymienię całą linkę Jak kupię nową linkę to raczej już całą, na cm nie sprzedają, chodziło mi tu o czas i wygodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Lutowanie na pewno nie wytrzyma. Zato zacisk elektryczy spokojnie. Taki mały z kostki el. to łaczenia przewodów. Kiedys jak miałem deficyt linek a miałem dużo niewymiarowych kawałkow tak łaczyłem. Nawet tak łaczyłem linke hamulca w motorze bo niestetynigdzie nie jest do kupienia i działa. jak chcesz to wrzuce fotke jak to powinno wygladac To jakie ty masz manetki ze linke ciezko wymienic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 To właśnie dla czasu i wygody lepiej kupić nową linkę i ja wymienić. Bawiąc się w lutowanie, dodajesz sobie kolejne zabawy za kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Ciężko, nie ciężko- zależy z jakiej strony chcesz to zrobić Obędzie się bez zacisku elektrycznego -znalazłem tą śrubkę i już wiem jak wymienić linkę w 20sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.