Skocz do zawartości

[linka] zerwana od przerzutki przedniej

creative1989

Rekomendowane odpowiedzi

Koniec końców tak się zerwała, że już nie sięga do przerzutki. Zastanawiam się czy kupować nową i założyć na całej długości czy może kilka centymetrów i zlutować ze starą? Powinno to się chyba trzymać w miarę długo?

Z kolei na całej długości to bym musiał rozbierać manetkę(rapidfire deore) a trochę z tym zabawy chyba jest? Przeciętny mechanik poradzi sobie?

• Mod Team

Litości! Chcesz lutować linkę, jak nowa kosztuje 2zł?!:) Przy wymianie nic nie musisz rozbierać, w manetkach od wewnętrznej strony masz plastikową śrubkę/zaślepkę. Zrzucasz na najniższy bieg, odkręcasz śrubkę i wypychasz linkę.

Ostatnio rozbierałem manetkę, to po odkręconych 4śrubkach z tyłu moim oczom ukazał się cały mechanizm, ale nie widząc na "wierzchu" gdzie tu zdjąć mocowanie linki i nie chcąc odkręcać już całego serca manetki to złożyłem ją i postanowiłem jeszcze pojeździć(jeszcze się dało jakoś ją "zaczepić" o przerzutkę)

Skoro to tak naprawdę jest jedna śrubka i to tak prosto się ją wyjmuję to wymienię całą linkę :)

Jak kupię nową linkę to raczej już całą, na cm nie sprzedają, chodziło mi tu o czas i wygodę :)

• Mod Team

Lutowanie na pewno nie wytrzyma. Zato zacisk elektryczy spokojnie. Taki mały z kostki el. to łaczenia przewodów. Kiedys jak miałem deficyt linek a miałem dużo niewymiarowych kawałkow tak łaczyłem. Nawet tak łaczyłem linke hamulca w motorze bo niestetynigdzie nie jest do kupienia i działa.

jak chcesz to wrzuce fotke jak to powinno wygladac :)

To jakie ty masz manetki ze linke ciezko wymienic?? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...