Phil Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Zwracam się z pytaniem; kupiłem korbę Lasco, aluminiowo-stalowa. Na stronie aukcji jest napisane, że waży 0.84kg. Mój kolega twierdzi, że jego korba waży 1.5kg (ma jakiegoś Gianta). Rzeczywiście 0.84kg to jest mało, czy jemu cyferki się pomyliły? Bo coś mi się nie zgadza ^^ I jeszcze drobne pytanko. Ile mogą sobie w serwisie policzyć za założenie korby? Nie mam ściągacza, a nawet jeśli bym kupił to w starej korbie mam brzydkie gwinty do której go się przykręca. Pomyślałem, że oddam do serwisu niech oni się męczą. Tylko czy wyjdzie taniej niż najtańszy ściągacz (20zł)? Z góry serdeczne dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Może jakiś link do korby ? Jeśli coś w ten deseń, to na pewno waży powyżej 1kg : http://www.allegro.pl/item702504124_mechanizm_korbowy_lasco_korba_stal_i_aluminium.html Ściągacz warto kupić, ale jak masz go wkręcać w jakieś poryte gwinty, to szybko zniszczysz Myślę że cena montażu zależy od danego serwisu, ale w 5-10 zł powinni się zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phil Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedź. Link który podałeś jest dokładnie do aukcji na której kupiłem korbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 15 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Myślę że cena montażu zależy od danego serwisu, ale w 5-10 zł powinni się zamknąć. Za 5zł raczej nikt nie będzie się w to bawił. 10? Może jeśli chodzi tylko o wymianę korby, ale pewnie będzie trzeba jeszcze wymienić suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 W moim sklepie (w sensie ten do którego chodzę) biorą 10 zł, a jak kupisz u nich korbę to nic albo 5 zł (zależy też ile u nich wydasz). Może w większych miastach biorą więcej, bo u nas to takie bardziej pipidówy niż sklepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phil Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 pewnie będzie trzeba jeszcze wymienić suport Suport mam prawie nowy, 2 miesiące temu założyłem. Co do tego serwisu... Ja sobie sam wykręcę pedały i te śruby 15-tki które trzymają korbę. Chodzi tylko o zdjęcie starej korby. Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Korba to moze i wazy te 800 z hakiem ale dolicz ponad 300g na suport do tego dolicz pedały nawet do 450g i wyjdzie 1.5kg. za cały mechnizm korbowy. zeby zrzucic te poł kilo to niestety trzeba wydac grubsze pieniądze. Przykładowo Korba w systemie HT II wysokiej klasy + adekwatnej klasy pedały beda wazyły coś ok 1000g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.