Skocz do zawartości

[Korba] Lasco Sugestie

Phil

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się z pytaniem; kupiłem korbę Lasco, aluminiowo-stalowa. Na stronie aukcji jest napisane, że waży 0.84kg. Mój kolega twierdzi, że jego korba waży 1.5kg (ma jakiegoś Gianta).

Rzeczywiście 0.84kg to jest mało, czy jemu cyferki się pomyliły? Bo coś mi się nie zgadza ^^

I jeszcze drobne pytanko. Ile mogą sobie w serwisie policzyć za założenie korby? Nie mam ściągacza, a nawet jeśli bym kupił to w starej korbie mam brzydkie gwinty do której go się przykręca. Pomyślałem, że oddam do serwisu niech oni się męczą. Tylko czy wyjdzie taniej niż najtańszy ściągacz (20zł)?

Z góry serdeczne dzięki za pomoc :huh:

Może jakiś link do korby ? Jeśli coś w ten deseń, to na pewno waży powyżej 1kg :

http://www.allegro.pl/item702504124_mechanizm_korbowy_lasco_korba_stal_i_aluminium.html

Ściągacz warto kupić, ale jak masz go wkręcać w jakieś poryte gwinty, to szybko zniszczysz :huh: Myślę że cena montażu zależy od danego serwisu, ale w 5-10 zł powinni się zamknąć.

• Mod Team

Myślę że cena montażu zależy od danego serwisu, ale w 5-10 zł powinni się zamknąć.

Za 5zł raczej nikt nie będzie się w to bawił. 10? Może jeśli chodzi tylko o wymianę korby, ale pewnie będzie trzeba jeszcze wymienić suport.

pewnie będzie trzeba jeszcze wymienić suport

Suport mam prawie nowy, 2 miesiące temu założyłem.

Co do tego serwisu... Ja sobie sam wykręcę pedały i te śruby 15-tki które trzymają korbę. Chodzi tylko o zdjęcie starej korby.

Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem :sweat:

• Mod Team

Korba to moze i wazy te 800 z hakiem ale dolicz ponad 300g na suport do tego dolicz pedały nawet do 450g i wyjdzie 1.5kg. za cały mechnizm korbowy. zeby zrzucic te poł kilo to niestety trzeba wydac grubsze pieniądze. Przykładowo Korba w systemie HT II wysokiej klasy + adekwatnej klasy pedały beda wazyły coś ok 1000g

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...