drizzt Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Zadam troche dziwne pytanie. Czy ktos z Was, mial kiedykolwiek jakies problemy z w/w ramami? Kolega wlasnie zakupil (wysylkowo) Krossa A6 2008 (osprzet lx, tora 318 itd) czeka na niego - wszyscy koledzy dookola mu truja ze zrobil blad, ze kross to najgorszy syf i tak dalej. Bedzie jezdzil po drogach i lesie, zadnych hardcore'ow. Sam mam od niedawna rame A4, zadnych wad nie zanotowalem.. ale moja opinia mu jakos nie wystarcza.. To taki post specjalnie dla niego zeby przestal sie przejmowac.. Dzieki z gory za odpowiedzi :-)
Gucio112 Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Współczuję kolegów, którzy mają informacje o firmie z 10 letnim opóźnieniem Wystarczy przejrzeć forum, spojrzeć ilu jest użytkowników Krossa, zwłaszcza Levela A6. Myślę, że wszystkie wątpliwości znikną.
Fifi Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 kross to najgorszy syf i tak dalej. Bzdura. W cenie 2k PLN nie ma sobie równych. Sam mam i polecam.
Crazyk Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Rama trochę krótka jest i troszkę waży. Ale mimo wszystko według mnie aż tak bardzo "nie ogranicza". Według mnie w kwocie nawet do 2.5tys lepiej kupić A6 z sensownym osprzętem niż rower jakie "bardziej renomowanej firmy", który w tej cenie będzie miał beznadziejny osprzęt i będzie ważył przynajmniej 1kg więcej. Może koledzy po prostu zazdroszczą ^.^ Swoją drogą ciekaw jestem jakie oni mają rowery. Sam ujeżdżam ramę levela od 4500km i sobie chwalę
afly Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Ciekawy jestem co by mu polecili, Kross pomimo podniesienia cen rowerów w stosunku do poprzedniego roku (modele 2009) jest jedną z nielicznych marek gdzie płaci sie za jakość nie za firmę, z A6 będzie bardzo zadowolony i aby pokazała niedoinformowanym kolegom na co Krossa teraz "stać". Giant, Merida, Scott to są marki gdzie sie płaci za firmę, Kellys i Kross są firmami wartymi uwagi.
moojmisiu Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Rama trochę krótka jest i troszkę waży. Ale mimo wszystko według mnie aż tak bardzo "nie ogranicza". Troszkę waży - przy rozmiarze 17" - 1,7 kg - pokaż mi inną tyle ważącą ramę z takim osprzętem w tym przedziale cenowym Albo zobacz ile ważą ramy Scott Aspect czy Merida Matts TFS X-Sport. Rama Krossa nie jest też wcale taka krótka, IMO jest też całkiem efektywna i wypada lepiej niż większość konkurencji w tym segmencie. Hawk.
Huhu Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Kross to dobry rower na pierwszy poważny sprzęt. W tej roli sprawdza się świetnie. Jak się ma naście lat to warto ten rower kupić, a jak się człowiek wciągnie to kupuje coś lepszego po dwóch, trzech latach użytkowania. Jak nie to idzie w odstawke i tyle. To nie jest rower na długie lata. Jeśli miałbym kupowac docelowy rower do turystyki na lata to bym wybrał coś z może i gorszymi gratami, ale na lepiej wykonanej(szczególnie chodzi o lakier) choć cięższej ramie.
kryszniok Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Jak dla mnie jedyną wadą ramy Krossa jest właśnie lakier - nowy błyszczy się jak psu kule, a po jakimś czasie użytkowania matowieje od wszędobylskich drobnych rysek i odprysków. Wystarczy szczotką podczas mycia przejechać po ramie żeby rysy zostały, przez co raczej nie jest to rama dla estetów. Poza tym daje radę nawet podczas ostrego katowania w górach.
Huhu Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Jak dla mnie jedyną wadą ramy Krossa jest właśnie lakier - nowy błyszczy się jak psu kule, a po jakimś czasie użytkowania matowieje od wszędobylskich drobnych rysek i odprysków. Wystarczy szczotką podczas mycia przejechać po ramie żeby rysy zostały, przez co raczej nie jest to rama dla estetów. Poza tym daje radę nawet podczas ostrego katowania w górach. Tu nie chodzi tylko o lakier. Rama ma w zasadzie neutralną geometrię i pierwszy rower taki powinien być. Jak zaczniesz od neutralnego to wiesz co dalej robisz i kupujesz juz bardziej wyspecjalizwoany sprzet. Albo bardziej wyścigowy, albo o wiekszym skoku .
Fludi Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Mam Kross'a A6 i mogę szczerze polecić, jak miałbym zmienić na coś innego to by pewnie była A10 :DNo może w ewentualności jakaś inna firma co ma w pełni karbonowe ramy
Killer206 Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Znam kilka osob co maja Krosiwa A4 i A6 i żadna jeszcze się na nic nie uskarżała oprócz lichego lakieru. A dodam tylko, że jedna z nich użytkuje rame w warunkach utraty gwarancji Jest to idealny sprzet do rozpoczecia przygody z rowerem Dodam tylko, ze z tego co sie pytalem, jednak zadna z nich nie kupilaby znow Krossa, ale juz Gianta, Scotta czy Meride + dalsza rozbudowa... Dziwne...
drizzt Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Napisano 16 Sierpnia 2009 Dzieki wszystkim, kolega juz sie nieco uspokoil
ProKreator Napisano 16 Sierpnia 2009 Napisano 16 Sierpnia 2009 LEVELowi bliżej chyba do scali niźli do aspecta a tam w porównaniu wagi już tak wesoło nie jest. Nie zmienia to sytuacji, że A6 w swojej kategorii nie ma konkurencji.
rastatajm Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Również uważam, że Level'e w swoich przedziałach cenowych są bezkonkurencyjne. Jeździ na nich rzesza ludzi, a negatywnych opinii właściwie się nie słyszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.