Skocz do zawartości

[nick] skąd się wziął

gabrys128

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie skąd wzięły się wasze nicki na forum?

Mój od "ksywski" i numer to po prostu numer nic nie znaczący nr ;]. Prawie na każdym forum jestem tak zarejestrowany ...

Napisano

Mój nick to angielska wersja mojego imienia: Phil - Filip. Zazwyczaj rejestruje się pod tym nickiem, ew. Phil93 czyli z rokiem urodzenia albo bardzo rzadko Phil405 czyli z modelem Peugeota do którego mam sentyment :)

Napisano

Mój się wziął z serialu kameleon. A dopiero potem zajarzyłem, że pierwsze 3 litery to początek imienia "jar" i koncowka "rod" początek nazwiska :P

• Mod Team
Napisano

Mój nick wziął się od mojej ksywki, czyli Boguś, a 92 to rok urodzenia.

Ale teraz chciałbym go zmienić, lecz nasze forum na to nie pozwala.biggrin.gif

Napisano

Hej!

Mój nick wziął się od mojej fascynacji muzyką.

Właściwie jest częścią nazwy jednej z płyt Sepultury : Chaos A.D.

Dokładając do tego fakt że lubię w dużym stopniu Hip-Hop w wykonaniu raczej Amerykańskim ostatnie ES z chaos zostało zmienione na ZZ tworząc CHAOZZ :P

To tyle! A teraz na rower! :)

Napisano

Siemka

Moja ksywka wzięła się od tego jak zacząłem grać w BiteFigh byłem tam wampirem dlatego Vamper

A 1993 to po prostu rok urodzenia :)

Jestem znany w sieci jako Vamper1993 :)

Napisano

A mój wiadomo skąd ;) GdyniaBiker.. Śmiesznie będzie, jak się przeprowadzę gdzieś z Gdyni ;) To było dawno i nie wiedziałem, że zostanę tu tak długo, że będzie mi robić dużą różnicę, jaki mam nick, czy jest niepowtarzalny i czy nic się nie zmieni w tym czasie :P

Napisano

Kiedyś jak zaczynałem grać w gierki po necie, a był to SWAT 4, jak i miałem być w klanie, to nie wiedziałem jaki nick wziąć- myślałem, myślałem... spojrzałem na głośniki- Creative i dodałem do tego PL. Po kilkunastu miesiącach, widząc, że nick dosyć lamerski zmieniłem na creative, później jako że w większosci portali i for był zajęty, poszedł creative1989, który i tak mi się nie podoba :P Mam lepszy, ale to przy zakładaniu gdzieś nowych kont go stosuje, gdzie jeszcze nie mam.

Napisano

BTW plusem oryginalnego nicka, stosowanego na raz na wielu portalach i w innych miejscach jest to, że możemy być identyfikowani, jako osoba, bardziej wiarygodnie, bo mniej anonimowo, np na forum o innym hobby, akwarystyka, widzę kogoś ewidentnie stąd, sympatycznie, znajomi wiedzą, że to my, np kiedy jesteśmy na kilku forach rowerowych.

Minusem, że po takim nicku można zebrać o kimś sporo rozsianych informacji, co może ułatwiać robotę choćby włamywaczom, bo to niegroźne, ale jak połączyć z nieukrytymi informacjami na portalach społecznościowych, IP itd...

Ale to tylko taka moja swobodna retoryka, naszło mnie :)

Napisano

Bo i imię, i nazwisko, i inny pseudonim (tak z okolic znajomych "w realu", szkół itp.) mam na tę samą literę. Ciekawe jaką ;)

Czasami używam też pełnej wersji (dwóch - bardzo pełnej i mniej pełnej :) ) ale to raczej nie na forach. Ogólnie ma on swoje lata. Podobnie jak awatar - zawsze ten sam, zaprojektowałem go sobie kiedyś i traktuję podobnie jak nick - czyli jak ktoś gdzieś ho wyczai, to maczałem w tym paluszki. I nie tylko :P

• 2 tygodnie później...
Napisano

Katystopej :) jak miałem 3 lata jadąc z rodzinką przez Wawke na mazury, powiedziałem że chcę katystopej, dopiero w drodze powrotnej tata zorientował się że chodzi o samolot na Okęciu :) samolocik dostałem a po latach powrócił jako nick na forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...