gabrys128 Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Tak jak w temacie skąd wzięły się wasze nicki na forum? Mój od "ksywski" i numer to po prostu numer nic nie znaczący nr ;]. Prawie na każdym forum jestem tak zarejestrowany ...
Phil Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Mój nick to angielska wersja mojego imienia: Phil - Filip. Zazwyczaj rejestruje się pod tym nickiem, ew. Phil93 czyli z rokiem urodzenia albo bardzo rzadko Phil405 czyli z modelem Peugeota do którego mam sentyment
Flash3M Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Flash - powstało gdy jeszcze grałem w hokeja (Stoczniowiec), należałem do najszybszych 3M - bo jestem z Trójmiasta
Paszko Napisano 15 Sierpnia 2009 Napisano 15 Sierpnia 2009 Paszko- pierwsze 6 liter nazwiska jest tez moim pseudonimem
Rusek997 Napisano 15 Sierpnia 2009 Napisano 15 Sierpnia 2009 Rusek - pseudonim szkolny a '997' to nr którego nie lubię xD
Teejays10 Napisano 15 Sierpnia 2009 Napisano 15 Sierpnia 2009 Mój sie wziął Teejays bo od ksywki a 10 bo dla mnie dziwnie wygląda np " Teejays7" a z 10 tak jakos fajniej:DPzdr
Jarod Napisano 16 Sierpnia 2009 Napisano 16 Sierpnia 2009 Mój się wziął z serialu kameleon. A dopiero potem zajarzyłem, że pierwsze 3 litery to początek imienia "jar" i koncowka "rod" początek nazwiska
Wax Napisano 16 Sierpnia 2009 Napisano 16 Sierpnia 2009 Od wosku na włosach - kiedyś za czasów liceum nosiłem bo tylko na wosk włosy mi chciały stać Wax to też coś innego w slangu amerykańskim.
Mod Team bogus Napisano 17 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2009 Mój nick wziął się od mojej ksywki, czyli Boguś, a 92 to rok urodzenia. Ale teraz chciałbym go zmienić, lecz nasze forum na to nie pozwala.
Ciapciak Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Ciapciak - bo było zajęte Łuki ... a Ciapciak wzieło się z ogniska klasowego, chyba
rockrider Napisano 19 Sierpnia 2009 Napisano 19 Sierpnia 2009 rockrider - wziął się od nazwy mojego bajka, czyli Rockridera
chaozz Napisano 25 Sierpnia 2009 Napisano 25 Sierpnia 2009 Hej! Mój nick wziął się od mojej fascynacji muzyką. Właściwie jest częścią nazwy jednej z płyt Sepultury : Chaos A.D. Dokładając do tego fakt że lubię w dużym stopniu Hip-Hop w wykonaniu raczej Amerykańskim ostatnie ES z chaos zostało zmienione na ZZ tworząc CHAOZZ To tyle! A teraz na rower!
zydek008 Napisano 25 Sierpnia 2009 Napisano 25 Sierpnia 2009 żydek wziął się od mojego nazwiska Żydaczek a 008 dlatego ze brat ma żydek007 jakoś podoba mi się taka ksywka
Vamper1993 Napisano 29 Sierpnia 2009 Napisano 29 Sierpnia 2009 Siemka Moja ksywka wzięła się od tego jak zacząłem grać w BiteFigh byłem tam wampirem dlatego Vamper A 1993 to po prostu rok urodzenia Jestem znany w sieci jako Vamper1993
Marszall Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 Marszall- tak na mnie mowią i wzieło się to od nazwiska zgadnijcie jakiego xD a moj brat to marshall
GdyniaBiker Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 A mój wiadomo skąd GdyniaBiker.. Śmiesznie będzie, jak się przeprowadzę gdzieś z Gdyni To było dawno i nie wiedziałem, że zostanę tu tak długo, że będzie mi robić dużą różnicę, jaki mam nick, czy jest niepowtarzalny i czy nic się nie zmieni w tym czasie
creative1989 Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 Kiedyś jak zaczynałem grać w gierki po necie, a był to SWAT 4, jak i miałem być w klanie, to nie wiedziałem jaki nick wziąć- myślałem, myślałem... spojrzałem na głośniki- Creative i dodałem do tego PL. Po kilkunastu miesiącach, widząc, że nick dosyć lamerski zmieniłem na creative, później jako że w większosci portali i for był zajęty, poszedł creative1989, który i tak mi się nie podoba Mam lepszy, ale to przy zakładaniu gdzieś nowych kont go stosuje, gdzie jeszcze nie mam.
GdyniaBiker Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 BTW plusem oryginalnego nicka, stosowanego na raz na wielu portalach i w innych miejscach jest to, że możemy być identyfikowani, jako osoba, bardziej wiarygodnie, bo mniej anonimowo, np na forum o innym hobby, akwarystyka, widzę kogoś ewidentnie stąd, sympatycznie, znajomi wiedzą, że to my, np kiedy jesteśmy na kilku forach rowerowych. Minusem, że po takim nicku można zebrać o kimś sporo rozsianych informacji, co może ułatwiać robotę choćby włamywaczom, bo to niegroźne, ale jak połączyć z nieukrytymi informacjami na portalach społecznościowych, IP itd... Ale to tylko taka moja swobodna retoryka, naszło mnie
mess Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 moj nick wzial sie z gry w quake, przyznam ze na tym forum nie moge na niego patrzec
Robert Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 W moim przypadku, to naprawdę głupie pytanie.
nikodem Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Nikodem *bardzo podoba mi się to imię *tak wabi się mój kot
kantele Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 mój nick jest od tytułu utworu fińskiego zespołu Amorphis "My Kantele". A Kantele to tradycyjny skandynawski instrument strunowy, coś jak cytra
MrJ Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Bo i imię, i nazwisko, i inny pseudonim (tak z okolic znajomych "w realu", szkół itp.) mam na tę samą literę. Ciekawe jaką Czasami używam też pełnej wersji (dwóch - bardzo pełnej i mniej pełnej ) ale to raczej nie na forach. Ogólnie ma on swoje lata. Podobnie jak awatar - zawsze ten sam, zaprojektowałem go sobie kiedyś i traktuję podobnie jak nick - czyli jak ktoś gdzieś ho wyczai, to maczałem w tym paluszki. I nie tylko
Katystopej Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 Katystopej jak miałem 3 lata jadąc z rodzinką przez Wawke na mazury, powiedziałem że chcę katystopej, dopiero w drodze powrotnej tata zorientował się że chodzi o samolot na Okęciu samolocik dostałem a po latach powrócił jako nick na forum
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.