H3rlitZ Napisano 13 Sierpnia 2009 Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam, Szukam ramy level'a A10 - nic nie wygooglowałem, w sklepach internetowych mi znanych też nie znalazłem. Czy ktoś wie, gdzie taką ramę można kupić ? Interesuje mnie rozmiar 19". Pozdrawiam, H3rlitZ.
rastatajm Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Obawiam się, że samej ramy nigdzie nie dostaniesz. Kross samych ram chyba nigdy nie sprzedawał.
Szkielko Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Myślę, że nawet jeśli taką dostaniesz to rama krossa będzie słabsza niż rama meridy, gianta, scotta czy authora. I tak jak poprzednik napisał będzie ci ją trudno znaleźć. Lepiej poszukaj jakiejś ramki z wcześniej wymienionych firm
rastatajm Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 Z czego wnioskujesz, że będzie słabsza?
Fludi Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 Jedyny sposób, żeby zdobyć tą ramę to zakup całego roweru i sprzedaż zbędnych części. Kross jest niestety uparty i głupi w swojej polityce sprzedaży i samych ram nie sprzedaję, gdyż uważa to za nieopłacalne. Sam chciałem kupić samą ramę A6, ale nic z tego nie wyszło...Kup sobie jakąś ramę Author'a Meridy, Kellys'a zależnie co będziesz miał w lepszej cenie i jaką firmę preferujesz.Jak dobrze zakombinujesz i kupisz tą A10 taniej niż ich cena katalogowa i zaczniesz sprzedawać zbędne części to, możesz wyjść na dobrym plusie. U mnie tak wyszło po tym jak kupiłem sobie A6 i wsadziłem do niego tylko korbę ze starego roweru, a stary rower sprzedałem po niezłej cenie. Finalnie tak po kalkulacjach A6 kosztowała 1460PLn
H3rlitZ Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Napisano 20 Sierpnia 2009 Ramy krossa do Levela A6 sa na allegro. Niestety levela A8 i A10 juz nie ma. Strasznie podoba mi sie A10 - to swietne malowanie
Fludi Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 A8 na allegro nie ma bo to jest ta sama rama co i A6, a różnica w rowerach polega na zmianie cyferki tylko ze względu, że wkładają na nią osprzęt o klasę wyższą. A10 jest tegoroczną nowością, więc w ogóle ciężko dostać samą ramę na allegro. W ogóle to samych tych rowerów, nie widać na trasach... O ile mnie raz wzrok nie mylił, to u siebie w mieście A10 widziałem tylko raz jak dosiadała ją jakaś babka kolo 40 i ani razu więcej niczego podobnego nie widziałem. Zrób jak mówię kup cały rower, zbędne części sprzedaj, powinieneś wyjść na plusie, a w najgorszym wypadku na 0.
afly Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Pod warunkiem że nie będzie bardzo się spieszył ze sprzedażą, i będzie sprzedawał po minimalnie mniejszych cenach jak na allegro.pl, bo nie ma co ukrywać szybko się wszystkich częsci nie pozbędzie, wiem bo sam tak robiłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.