paquito88 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam, Jak już wcześniej pisałem, mam zamiar wymienić napęd w swoim rowerze. Kasetę 8 rzędową zmieniam na 9 rzędową i tutaj pojawia się pytanie. Wymiana jakich części jest przy tym niezbędna? Łańcuch, korba i przerzutka tylna czy coś jeszcze? Kolejne pytanie. Mam problem ze znalezieniem odpowiedniej korby w cenie poniżej 100 zł. Najczęściej widzę w takich cenach alivio ale często natykam się na adnotację, że jest to korba przeznaczona do napędów 8 rzędowych. Czy do 9 rzędowego może być taka korba czy muszę zainwestować więcej w np deore co wiąże się z kolejnymi kosztami np wymiany suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam, Jak już wcześniej pisałem, mam zamiar wymienić napęd w swoim rowerze. Kasetę 8 rzędową zmieniam na 9 rzędową i tutaj pojawia się pytanie. Wymiana jakich części jest przy tym niezbędna? Łańcuch, korba i przerzutka tylna czy coś jeszcze? Kolejne pytanie. Mam problem ze znalezieniem odpowiedniej korby w cenie poniżej 100 zł. Najczęściej widzę w takich cenach alivio ale często natykam się na adnotację, że jest to korba przeznaczona do napędów 8 rzędowych. Czy do 9 rzędowego może być taka korba czy muszę zainwestować więcej w np deore co wiąże się z kolejnymi kosztami np wymiany suportu. Oj raczej moderator tego posta powinien przenieść do odpowiedniego działu. Tutaj jest coś w stylu ogólnego działu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 14 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 paquito88 Zanim napiszesz temat zapoznaj się z zasadami: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 adriansocho Ciebie też proszę o zapoznanie się z regulaminem, a na przyszłość o raportowanie, a nie upominanie użytkowników. Witam, Jak już wcześniej pisałem, mam zamiar wymienić napęd w swoim rowerze. Kasetę 8 rzędową zmieniam na 9 rzędową i tutaj pojawia się pytanie. Wymiana jakich części jest przy tym niezbędna? Łańcuch, korba i przerzutka tylna czy coś jeszcze? Kolejne pytanie. Mam problem ze znalezieniem odpowiedniej korby w cenie poniżej 100 zł. Najczęściej widzę w takich cenach alivio ale często natykam się na adnotację, że jest to korba przeznaczona do napędów 8 rzędowych. Czy do 9 rzędowego może być taka korba czy muszę zainwestować więcej w np deore co wiąże się z kolejnymi kosztami np wymiany suportu. Do napędu 9 rzędowego można zastosowac spokojnie korbę przeznaczoną do 8 rzędów. Wymiana przerzutki tylnej nie jest potrzebna - przerzutki pod 8 i 9 niczym się nie różnią. Należy zmienić kasetę, łańcuch i prawą manetkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paquito88 Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 W takim razie przepraszam bardzo, za umieszczenie tematu w niewłaściwym miejscu oraz dziękuję za radę;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.