Skocz do zawartości

[Łańcuch] Rozrywający się łańcuch

anvanil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

kilka miesięcy temu zerwał mi się łańcuch w rowerze, kupiłem nowy łancuch shimano hg-50 tak jest napisane na nim w sklepie założli mi go i spieli tak zwanym "bolcem" jadąc do domu, łańcuch pękł kupiłem jeszcze jednego bolca i go zamontowałem sam, ale na tym zapięciu łańcuch był sztywny i na przerzutkach sie zrywał nie wiem czy do tego potrzebny jest jakis smar, olej ? poluźniłem go troche i działał prawie dobrze, spadał raz na jakiś czas, ale po tych kilku razach ten bolec już się wyrobił, kupiłem wczoraj spinki sram missinglink ale nie moge ich spiąć bo się niechcą przesunać, spinki 6.6 mm na 27 przerzutek, łańcuch kupowałem też na 27 przerzutek ale sie okazał za długi więc mi go skrócili w sklepie, nie wiem czy te spinki spina sie jakimiś specjalnmi narzędziami czy poprostu ten łańcuch nie pasuje do tych spinek albo poprostu nie mam pojęcia jak te spinki przesunąć na google szukałem ale nic nie znalazłem, może znacie jakies domowe sposoby na przesunięcie tych spinek ? i czy ten łańcuch jest na 27 przerzutek ?

ps: do rowerowego na razie zamiaru nie mam isć byłem już w 2 sklepach i w każdym straciłem tylko pieniądze.

Powinieneś najpierw pójść z reklamacją do sklepu gdzie założyli ci łańcuch. Jeżeli rozerwał się na łączeniu, to zakladał ci go jakiś partacz. Plama nr dwa, to że sprzedawca wcinął ci łańcuch i spinkę i nawet nie zapytał sie ile masz rzędów w kasecie... Sprzedawcy bywają nieprofesjonalni.

dzięki wszystkim

Kupiłem przedchwila łancuch shimano hg-73 deore lx taki jaki podal exist, założylem go i już mam problem bo ten łańcuch jest za długi, widać to po tylniej przerzutce. Łańcuch jest na 27 biegów więc nie powinien on byc dopasowany, czy trzeba go samemu skrócić ?

14-08-09_1830_min.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...