Neli Napisano 13 Sierpnia 2009 Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam! czy ktoś może kiedyś jechał z Poznania do Sierakowa? Wybieram się ze Swarzędza, ale niestety mam problem ze znalezieniem trasy. Na drogowskazie nad Maltą jest informacja o zachodniej części nadwarciańskiego szlaku(Poznań-Międzychód), niestety nigdzie nie mogę odnaleść mapy z takowym szlakiem. Może ktoś wie, czy on w rzeczywistości istnieje? Jakieś sugestie?
TocaS Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Również mam w planach tą trasę jeszcze nic nie znalazłem zobaczę na dniach jak coś będę wiedział to napiszę, ale chyba pojadę dalej do mierzyna, nie mniej nie wiem czy nie padnie na szosę. Widzę, że Swarzędz, mój częsty punkt przelotowy.
miskov17 Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Do Sierakowa możesz dostać się szlakiem stu jezior - zaczyna się w Szamotułach, dokąd dojedziesz TTR'em - Transwielkopolski Szlak Rowerowy, część północna. A nadwarciański szlak rowerowy z tego co mapa mi podpowiada kończy się w Poznianiu, a z tego co mi wiadomo północna część jest dopiero planowana
Biera Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 jechałem asfaltem start o 5, meta koło 9. jak bedziesz w sierakowie to odszukaj najpierw kościół tamten przy poznanskiej (bodajze, ten najgłóniejszy - w środku jest niesamowity). potem odszukaj stary kosciol poewangelicki. wprawdzie grozi zawaleniem i jest zamknięty, ale mozna wleźć przez okno z prawej strony - jak się odważysz to nie bedziesz żałował
Neli Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Napisano 19 Sierpnia 2009 Dzięki za odzew ale niestety za poźno. W poniedziałek pojecham pierwszymi lepszymi szlakami. I w sumie mogę polecić trasę sugerowaną przez miscova17- TTR i szlak stu jezior. Co prawda przy wjeździe do Sierakowa zaczyna się juz nasilony ruch, ale ogolnie bardzo przyjemnie Koścol przy poznańskiej dobrze zanam i polecam - kupa zlota i aniołków Jutro skocze do ewangelckiego, bo juz jestem tutaj n-ty raz, ale nigdy o nim nie słyszalam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.