Skocz do zawartości

[Chwyty] Odi Ruffian bonus pack 130mm

goncik

Rekomendowane odpowiedzi

Krótki opis innego elementu mojego roweru.

W sumie błachy, ale może dac do pomyślenia.

Chwyty na kierownicę... moje sa dokładnie takie: ODI RUFFIAN bonus pack 130mm, klamry szare

http://ampbike.pl/kategoria/58,Chwyty_kierownicy/13054,Chwyty_RUFFIAN_bonus_pack_130mm__klamry_szare.aspx

Największą różnicą w stosunku do standardowych to sposób mocowania. Tu zastosowane są obejmy ze śrubami (na mały klucze imbusowy, rozmiar chyba 2, albo mniejszy).

Rozwiązanie to jak dla mnie bije na głowę standardowe naciąganie chwytów na kierownicę. Chwyty na obejmę zakładają się lekko i prezyzyjnie.W budowie są mniej więcej takie: gumowy uchwyt przyklejony jest do jakiejś sztywnej rurki, ta rurka wystaje poza gumę i to co wystaje wsadzane jest w 2 obejmy skręcane na kierownicy - rozwiązanie może bardziej skomplikowane, ale komfort użytkowania znacznie lepszy. Jedyny kłopot miałem na początku z połączeniem obejm z chwytami. 2,3 i 4 klamra poszła szybko - nie siłą a sposobem trzeba było ;)

Guma jest delikatna w dotyku, ale się nie niszczy w użytkowaniu. Są to moje co najmniej 5 chwyty (dotychczas miałem 3 gumowe i 1 gąbkowe). Te uchwyty maja rewelacyjne trzymanie ręki dzięki wierzchniej miękkiej gumie i nie pozostawiają odcisków na dłoniach, można śmigać w rękawiczkach jak i bez - wszystkie poprzednie chwyty tworzyły mi ślad na dłoniach lub odciski. Moja wersja jak w opisie towaru przeznaczona jest do XC, ale objawia sie to tym, że warstwa gumy jest mniejsza (przez co średnica zewnętrzna jest mniejsza) niż w modelu ROGUE (ta lepiej nadaje się do większych dłoni lub jak producent podaje dla zwolenników bardziej ekstremalnej jazdy)

Moja ogólna ocena chwytów ODI RUFFIAN bonus pack (w zestawie są klamry) 130 mm to...: 9/10

PS Ocena ogólna ciut gorsza niż koła Easton Havoc (http://www.forumrowerowe.org/topic/55491-koa-easton-havoc/), które póki co nie posiadaja wad :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...