Skocz do zawartości

[rower] Romet Mosquito 1 vs NS bike Core 1

wdowczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym się czegoś dowiedzieć na temat roweru Romet Mosquito 1 http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/1884/Romet.Mosquito.1/

Jest złożony na dobrych komponentach lecz co z ramą??? będzie dobra i wytrzymała.

Podoba mi się również NS bike Core 1 z 2009 rok. http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/644/NS.bikes.Core.1/

Rama Ns'a będzie chyba bardziej wytrzymała bo jest ze stali Cro-Mo

Mam na ten cel do wydania ok 4000zł. Rower miałby służyć do jazdy po lesie po niewielkich hopkach i po mieście po murkach. Wolałbym hardtaila ponieważ chciałbym jeszcze trochę szkolić swoje umiejętności.

Chciałbym sie dowiedzieć jak te rowery się sprawują jeżeli miał ktoś z nimi doczynienia oraz co byście mogli innego polecić

wdowczyk

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Na male hopki i murki 160mm Komarka i 140mm Core to zdecydowanie za duzo. To sa raczej rowery do solidnego enduro a nie do podskakiwania...

100mm skoku to raczej standard dla podskakiwaczy.

Szacunek...

I.

Napisano

Myślałem o 100-120mm max ale wole mieć trochę więcej niż żeby mi zabrakło. W rowerze który teraz mam (obecnie w serwisie) jest Manitou Axel Comp 120 mm i to mi wystarczało ale czasami przydało by sie trochę więcej.

komar co prawda jest tańszy ale ma większy wideł w bike bordzie miał bardzo dobrą opinie, ns core też testowali ale tego z 2008 i również miał bardzo dobrą opinie.

zastanawiam się nad tymi dwoma rowerami, który z nich byłby lepszy, a co z serwisem ???

Napisano

Za taką kasę może lepiej złożyć rower? Będzie się miało takie komponenty jakie się chce...

Z Twojego opisu wynika, że chcesz rower do streetu i dirtu, tak?

Napisano

właśnie tak bardziej dualowo i lekkie fr ale nie wyczynowo i 2m dropy. nie należe do grona osób odważnych i 2m drop jednak robią na mnie wrażenie ale chciałbym sie szkolić aby takie dropy nie było dla mnie rzeczą z kosmosu ale to powoli. Zobacze ile jeszcze kasy uzbieram bo nowy rower chciałbym kupic na następny sezon tak zimową porą jak rowery będą tańsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...