wdowczyk Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 Chciałbym się czegoś dowiedzieć na temat roweru Romet Mosquito 1 http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/1884/Romet.Mosquito.1/ Jest złożony na dobrych komponentach lecz co z ramą??? będzie dobra i wytrzymała. Podoba mi się również NS bike Core 1 z 2009 rok. http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/644/NS.bikes.Core.1/ Rama Ns'a będzie chyba bardziej wytrzymała bo jest ze stali Cro-Mo Mam na ten cel do wydania ok 4000zł. Rower miałby służyć do jazdy po lesie po niewielkich hopkach i po mieście po murkach. Wolałbym hardtaila ponieważ chciałbym jeszcze trochę szkolić swoje umiejętności. Chciałbym sie dowiedzieć jak te rowery się sprawują jeżeli miał ktoś z nimi doczynienia oraz co byście mogli innego polecić wdowczyk
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 13 Sierpnia 2009 Klaniam, Na male hopki i murki 160mm Komarka i 140mm Core to zdecydowanie za duzo. To sa raczej rowery do solidnego enduro a nie do podskakiwania... 100mm skoku to raczej standard dla podskakiwaczy. Szacunek... I.
wdowczyk Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Napisano 13 Sierpnia 2009 Myślałem o 100-120mm max ale wole mieć trochę więcej niż żeby mi zabrakło. W rowerze który teraz mam (obecnie w serwisie) jest Manitou Axel Comp 120 mm i to mi wystarczało ale czasami przydało by sie trochę więcej. komar co prawda jest tańszy ale ma większy wideł w bike bordzie miał bardzo dobrą opinie, ns core też testowali ale tego z 2008 i również miał bardzo dobrą opinie. zastanawiam się nad tymi dwoma rowerami, który z nich byłby lepszy, a co z serwisem ???
Rulez Napisano 13 Sierpnia 2009 Napisano 13 Sierpnia 2009 Na takie pytanie odpowie tylko ten, kto obydwa przetestował, co do wytrzymałości - obydwa spokojnie dadzą radę.
Adifeq Napisano 13 Sierpnia 2009 Napisano 13 Sierpnia 2009 Za taką kasę może lepiej złożyć rower? Będzie się miało takie komponenty jakie się chce... Z Twojego opisu wynika, że chcesz rower do streetu i dirtu, tak?
wdowczyk Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Napisano 13 Sierpnia 2009 właśnie tak bardziej dualowo i lekkie fr ale nie wyczynowo i 2m dropy. nie należe do grona osób odważnych i 2m drop jednak robią na mnie wrażenie ale chciałbym sie szkolić aby takie dropy nie było dla mnie rzeczą z kosmosu ale to powoli. Zobacze ile jeszcze kasy uzbieram bo nowy rower chciałbym kupic na następny sezon tak zimową porą jak rowery będą tańsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.