toomek77 Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 Ma ktoś może ten licznik? Potrzebuje czegoś taniego, do jazdy amatorskiej poza miastem. Kusi mnie kupno tego licznika z uwagi na to, że posiada on wskaźnik temperatury i podświetlany wyświetlacz. Czy będzie to dobry wybór?
Zidentyfikowany Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 ja mam ten licznik. przejechane na nim 40km i jest ok Wskaźnik temperatury nawet fajny bajer i dokładny. Podświetlenie ? hmmm... mi by bardziej pasowało gdy podświetlany był non-stop w tym przedziale czasowym co ustawiasz a nie tylko 3sekundy po naciśnieciu dowolnego guzika.
toomek77 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Napisano 12 Sierpnia 2009 A czy jest mozliwość aby np. jednocześnie była pokazywana prędkość, przejechany dystans i godzina?
zafkiel Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 Tez mam taki licznik. Zawsze pokazywana jest predkość i jedna z wybranych funkcji. Przy funkcji Scan zmienia sie mniejwiecej co 5s srednia predkosc, pomiar czasu i przebyta droga. Podświtelenie jest takie sobie, jak jest slabsza bateria to przy właczonym podswietleniu przygasa wyswietlacz i nie da sie prawie nic odczytac, mozna je ustawic zeby bylo aktywne tylko w okreslonych godzinach (np 21-8). przejechałem z nim ok 1000km. Dobry licznik za niewielka kase
toomek77 Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Napisano 30 Sierpnia 2009 Dzisiaj pierwszy raz podłączyłem licznik, wybrałem się na wieczorną przejażdżkę i... licznik zwariował. Po przejechaniu ok. 30 km się zresetował i albo można było zobaczyć górną część wyświetlacza albo dolną. Zauważyłem krople rosy na nim i zastanawiam się czy to mogło być przyczyną. Teraz leży sobie w domu i działa! Nie wiem czy mam go reklamować, czy też "one tak mają". Ech!
Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 mi się tak nie stało wieczorem... może wymień baterie
kikolaus Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 - Podświetlenie -po wprowadzeniu określonego przedziału godzinowego (np.od godz.19 do 23 ), załącza się lewym lub prawym przyciskiem i po kilku sekundach samo gaśnie. A mam pytanie jak to się włącza i gdzie,bo ja nie mogę tego w ogóle znaleźć. "Menedżer światła umożliwia odczytanie danych z wyświetlacza komputera także przy złej widoczności lub w ciemności. Po włączeniu menadżera i wprowadzeniu przedziału czasowego -licznik będzie podświetlony. Po potwierdzeniu czasu zegarowego klawiszem E, zdecydować, czy chce się uaktywnić menedżer światła. Klawiszem F dokonać wyboru godziny (od) i zatwierdzić klawiszem E. Uwaga: można wybierać tylko pełne godziny . Klawisza F dokonać wyboru godziny (do) i zatwierdzić klawiszem E" "Po potwierdzeniu czasu zegarowego klawiszem E, zdecydować, czy chce się uaktywnić menedżer światła." ???? po ustawieniu zegara już nie ma innych opcji do ustawiania i licznik niby ustawiony??? Proszę o dokładne tłumaczenie krok po kroku jak uruchomić menagera światła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.