Skocz do zawartości

[maraton] Fujifilm Bike Maraton Ustroń 15.08.2009r.

@lek

Rekomendowane odpowiedzi

ja sie wybieram na 2 imprezya w sumie 3 1 to zawody maraton 2 to wjazd na rownice a 3 troszke prywatne z dziewczyna :P hahah :P

wiec szykuje sie super weekend rowerowy B) bd super

najbardziej boje sie zjadow bo nie lubie trudnych i dlugich i po kamieniach ;/

ale podjaz jak najbardziej tak

trzeba bd isc na pałe na podjezdzie :P

Sektor 4 :) 250 numerek zagadajcie :)

No myślałem, że się nie doczekam tematu o maratonie w Ustroniu. :D

Trasę w małej części (nie wiem, 30% trasy?) przejechałem w ubiegłą sobotę i powiem szczerze, że jestem... zmieszany... To będzie pierwszy mój maraton i nie wiedziałem, że wypuszczą tylu ludzi na tak trudną trasę. Może jest nieobiektywny, bo nie mam porównania do innych tras maratonów, ale naprawdę może być ciężko. Najgorsza sprawa wg. mnie to bardzo strome full kamieniste zjazdy, na których zjazd bez hydraulicznych hamulców wygląda nieciekawie - nadgarstki i przedramienia wymiękają.

Więcej opisałem na bikelog'u, jak chcecie możecie sobie poczytać. http://ficus.bikestats.pl/

Jedyna taktyczna zagrywka jaką wywnioskowałem na maraton to dać z siebie dużo (jeśli nie wszystko) na asfaltowym starcie i podjeździe pod Równicę, bo potem może być ciężko kogokolwiek wyprzedzić.

Może chyba za wysoko sobie poprzeczkę postawiłem, jak na pierwszy maraton, ale mam nadzieję mega przejechać. :)

Jeszcze jedno, kolega na tym krótkim odcinku 2 razy przebił dętkę i raz stracił łańcuch, a tak wygląda moja oponka (Schwalbe Racing Ralph ;) , teraz muszę jechać z ciężką, drutowaną oponą od kolegi, bodajże Schwalbe Albert...): DSCF0126.JPG

I pytanko do zorientowanych: o której godzinie zjawić się, żeby na spokojnie zdążyć odczekać swoje w kolejce, zabrać chipa i numer i udać się do sektora?

I ja też będę :) jadę giga oczywiście, no chyba, że mi noga zacznie dokuczać... :) Rzeczywiście ta trasa aż taka trudna? Dwa razy startowałam w Ustroniu i tragedii nie było ;) Tyle, że w tym roku coś tam pozmieniali. No ale zobaczymy.

I ja też będę :) jadę giga oczywiście, no chyba, że mi noga zacznie dokuczać... :) Rzeczywiście ta trasa aż taka trudna? Dwa razy startowałam w Ustroniu i tragedii nie było :) Tyle, że w tym roku coś tam pozmieniali. No ale zobaczymy.

Tak naprawdę będę mógł ocenić trasę dopiero jak ją przejadę w całości, teraz są to tylko moje świeże odczucia. ;) Może się okazać, że w sobotę troszkę adrenaliny przybędzie i nawet nie się nie zorientuję, kiedy będę na mecie. ;)

No ja też się wybieram na maraton do Ustronia po małej przerwie w wyścigowym jeżdżeniu. Jak wygląda zjazd z Równicy do mety, bo org napisał, że ocenia go na 4+. Przesadzona ocena czy naprawdę taki jest? A co do ciśnienia w oponach, to ja przy wadze 63 kg pompuje minimum na moje oponki czyli 2,5 Bara i jest elegancko. :) (Maxxis Ignitor)

Też mnie nie zabraknie :)

Zakładam Conti Survival Pro, w tamtym roku w Brennej wyśmienicie sie spisały, na stoku, na zjazdach po kamieniach,

tyle że bedzie trzeba sie na nich wtoczyć jakos na te dwa 10km podjazdy na mega, ale pozniej o juz ogien :)

Ciastkorz szykuj forme!

I pytanko do zorientowanych: o której godzinie zjawić się, żeby na spokojnie zdążyć odczekać swoje w kolejce, zabrać chipa i numer i udać się do sektora?

Jak jesteś miejscowy to najlepiej dzien wczesniej, pozniej przyjezdzasz tylko na start.

Zazwyczaj do godziny 9 praktycznie nie ma kolejek.

bardzo bym sie cieszył jakby ktos sie wypowiedział o tym zjezdzie z Równicy

4+ az taki trudny ?? co w nim takiego jest ?

aaa na Mini duzo moze byc blota na tym odcinku gdzie sie zjezdza z tej rownicy bo nie wiem czy jest sens zakladac traktory ;)

Pozdrawaim i dzięki za inf

Ja jadę na swoich Ritcheyach ExcaVaderach 2.1 bo innych nie mam ;) Cały sezon dają radę to i teraz dadzą :) Może ktoś porównać trasę z tą z poprzednich lat? Ta z poprzednich lat wcale na piątkę nie była, a chciałbym wiedzieć jak się nastawiać.

http://allegro.pl/item704394519_ritchey_innovader_pro_26_x_2_0_zwijana_91pln_szt.html

ja mam takie do wyboru ;) i teraz zalozone ale moje sie ze rady nie dadza ;/

Powiem Ci szczerze, że będziesz miał niezłe latanie na tych oponkach :P hehe

Ja jade na Continentalach Explorerach i myślę, że dadzą radę :)

Ciastkorz szykuj forme!

:P Zrobiłem dziś w końcu tylnego hampla :nuke: Już nie skrzypi i chodzi cudnie (:Może się nie zabije na trasie;] O której będziecie na miejscu?

Też będę, mój pierwszy maraton w życiu także kompletnie nie wiem czego się spodziewać;D Jadę na zestawie Nobby Nic/Racing Ralph. nr. 5255. Do zobaczenia na starcie (:

trochę Beskidów już zjeździłem i przede wszystkim polecam opon z solidnymi ściankami bocznymi, dlatego jakieś Rocket Rony i inne pseudowyścigowe opony odpadają, chyba, że chcecie tylko mini przejechać ;)

odcinek z Równicy przez Orłową, 3 Kopce i Smrekowiec przejechałem ostatnio i nie ma tam jakiś szczególnych trudności, przy dobrej pogodzie raczej wszystko do podjechania, przed Przeł. Salmopolską zaczynają się schody - robi się stromo, ale nie umiem wywnioskować z tej mapy na bikemaraton.com, czy jechałem trasą maratonu...

Kamieni dużo, jak to w Beskidach, ale nie przesadzajmy, 5tka u Grabka, przy złych warunkach atmosferycznych może tak, ale jeśli nie będzie deszczu, to na jego miejscu ludzi bym tak nie straszył :)

powodzenia B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...