@lek Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Kto się wybiera w nasze Beskidy? Według orga trudność na mega/giga wyniesie 5, więc wreszcie bedzie można wyżyć się na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ja sie wybieram na 2 imprezya w sumie 3 1 to zawody maraton 2 to wjazd na rownice a 3 troszke prywatne z dziewczyna hahah wiec szykuje sie super weekend rowerowy bd super najbardziej boje sie zjadow bo nie lubie trudnych i dlugich i po kamieniach ;/ ale podjaz jak najbardziej tak trzeba bd isc na pałe na podjezdzie Sektor 4 250 numerek zagadajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Jade na 99 % . Jutro jadę objechać trasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ooo to daj znac jak przejedziesz na pewno sie przyde w okreslaniu ogumienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghost007 Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja również się wybieram i chyba także zaliczę oba wyścigi Czekam na wieści z trasy, czy rzeczywiście jest trudna na piątkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja też tradycyjnie sie pojawie Jakie polecacie opony z wiekszym czy mniejszym bieżnikiem? Miejscowi! Jak tam warunki pogodowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ficus Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 No myślałem, że się nie doczekam tematu o maratonie w Ustroniu. Trasę w małej części (nie wiem, 30% trasy?) przejechałem w ubiegłą sobotę i powiem szczerze, że jestem... zmieszany... To będzie pierwszy mój maraton i nie wiedziałem, że wypuszczą tylu ludzi na tak trudną trasę. Może jest nieobiektywny, bo nie mam porównania do innych tras maratonów, ale naprawdę może być ciężko. Najgorsza sprawa wg. mnie to bardzo strome full kamieniste zjazdy, na których zjazd bez hydraulicznych hamulców wygląda nieciekawie - nadgarstki i przedramienia wymiękają. Więcej opisałem na bikelog'u, jak chcecie możecie sobie poczytać. http://ficus.bikestats.pl/ Jedyna taktyczna zagrywka jaką wywnioskowałem na maraton to dać z siebie dużo (jeśli nie wszystko) na asfaltowym starcie i podjeździe pod Równicę, bo potem może być ciężko kogokolwiek wyprzedzić. Może chyba za wysoko sobie poprzeczkę postawiłem, jak na pierwszy maraton, ale mam nadzieję mega przejechać. Jeszcze jedno, kolega na tym krótkim odcinku 2 razy przebił dętkę i raz stracił łańcuch, a tak wygląda moja oponka (Schwalbe Racing Ralph , teraz muszę jechać z ciężką, drutowaną oponą od kolegi, bodajże Schwalbe Albert...): I pytanko do zorientowanych: o której godzinie zjawić się, żeby na spokojnie zdążyć odczekać swoje w kolejce, zabrać chipa i numer i udać się do sektora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ew_a_ Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 I ja też będę jadę giga oczywiście, no chyba, że mi noga zacznie dokuczać... Rzeczywiście ta trasa aż taka trudna? Dwa razy startowałam w Ustroniu i tragedii nie było Tyle, że w tym roku coś tam pozmieniali. No ale zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ficus Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 I ja też będę jadę giga oczywiście, no chyba, że mi noga zacznie dokuczać... Rzeczywiście ta trasa aż taka trudna? Dwa razy startowałam w Ustroniu i tragedii nie było Tyle, że w tym roku coś tam pozmieniali. No ale zobaczymy. Tak naprawdę będę mógł ocenić trasę dopiero jak ją przejadę w całości, teraz są to tylko moje świeże odczucia. Może się okazać, że w sobotę troszkę adrenaliny przybędzie i nawet nie się nie zorientuję, kiedy będę na mecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Jakie ciśnienie w oponach ładujecie na ciężkie kamieniste Beskidy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdzu5 Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 No ja też się wybieram na maraton do Ustronia po małej przerwie w wyścigowym jeżdżeniu. Jak wygląda zjazd z Równicy do mety, bo org napisał, że ocenia go na 4+. Przesadzona ocena czy naprawdę taki jest? A co do ciśnienia w oponach, to ja przy wadze 63 kg pompuje minimum na moje oponki czyli 2,5 Bara i jest elegancko. (Maxxis Ignitor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Też mnie nie zabraknie Zakładam Conti Survival Pro, w tamtym roku w Brennej wyśmienicie sie spisały, na stoku, na zjazdach po kamieniach, tyle że bedzie trzeba sie na nich wtoczyć jakos na te dwa 10km podjazdy na mega, ale pozniej o juz ogien Ciastkorz szykuj forme! I pytanko do zorientowanych: o której godzinie zjawić się, żeby na spokojnie zdążyć odczekać swoje w kolejce, zabrać chipa i numer i udać się do sektora? Jak jesteś miejscowy to najlepiej dzien wczesniej, pozniej przyjezdzasz tylko na start. Zazwyczaj do godziny 9 praktycznie nie ma kolejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 bardzo bym sie cieszył jakby ktos sie wypowiedział o tym zjezdzie z Równicy 4+ az taki trudny ?? co w nim takiego jest ? aaa na Mini duzo moze byc blota na tym odcinku gdzie sie zjezdza z tej rownicy bo nie wiem czy jest sens zakladac traktory Pozdrawaim i dzięki za inf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghost007 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ja jadę na swoich Ritcheyach ExcaVaderach 2.1 bo innych nie mam Cały sezon dają radę to i teraz dadzą Może ktoś porównać trasę z tą z poprzednich lat? Ta z poprzednich lat wcale na piątkę nie była, a chciałbym wiedzieć jak się nastawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 http://allegro.pl/item704394519_ritchey_innovader_pro_26_x_2_0_zwijana_91pln_szt.html ja mam takie do wyboru i teraz zalozone ale moje sie ze rady nie dadza ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 http://allegro.pl/item704394519_ritchey_innovader_pro_26_x_2_0_zwijana_91pln_szt.html ja mam takie do wyboru i teraz zalozone ale moje sie ze rady nie dadza ;/ Powiem Ci szczerze, że będziesz miał niezłe latanie na tych oponkach hehe Ja jade na Continentalach Explorerach i myślę, że dadzą radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 13 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 @lek nazwę tematu poprawiłam i przypomnij sobie zasady: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 a wie ktoś jakie są przewyższenia na giga? bo na stronie widze tylko profil mega. jeszcze jedno pytanko, czy wyboru dystansu dokonuje sie na trasie?znaczy na rozjeździe dystansów? bo tak wyczytałem w regulaminie aniestartowałem jeszcze w bikemaraton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ciastkorz szykuj forme! Zrobiłem dziś w końcu tylnego hampla Już nie skrzypi i chodzi cudnie (:Może się nie zabije na trasie;] O której będziecie na miejscu? Też będę, mój pierwszy maraton w życiu także kompletnie nie wiem czego się spodziewać;D Jadę na zestawie Nobby Nic/Racing Ralph. nr. 5255. Do zobaczenia na starcie (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Rafał87, jest dokładnie tak jak myślisz Ps. Ja też będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Zrobiłem dziś w końcu tylnego hampla Już nie skrzypi i chodzi cudnie (:Może się nie zabije na trasie;] O której będziecie na miejscu? Powinniśmy byc 8-8:30, bynajmniej tak planujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 trochę Beskidów już zjeździłem i przede wszystkim polecam opon z solidnymi ściankami bocznymi, dlatego jakieś Rocket Rony i inne pseudowyścigowe opony odpadają, chyba, że chcecie tylko mini przejechać odcinek z Równicy przez Orłową, 3 Kopce i Smrekowiec przejechałem ostatnio i nie ma tam jakiś szczególnych trudności, przy dobrej pogodzie raczej wszystko do podjechania, przed Przeł. Salmopolską zaczynają się schody - robi się stromo, ale nie umiem wywnioskować z tej mapy na bikemaraton.com, czy jechałem trasą maratonu... Kamieni dużo, jak to w Beskidach, ale nie przesadzajmy, 5tka u Grabka, przy złych warunkach atmosferycznych może tak, ale jeśli nie będzie deszczu, to na jego miejscu ludzi bym tak nie straszył powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Zrobiłem wypad do Ustronia, ale złapała mnie silna ulewa i na trasę nie wjechałem, się namachałem tylko Teraz za to sie wypogadza, mam nadzieje, że w sobote będzie ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 A powiedzcie mi jeszcze czy będzie zjazd stokiem, czy to tylko było w zeszłym roku??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryszniok Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Tak jak wynika z mapy, to zjazdu stokiem do Brennej Centrum nie będzie - zamiast tego będzie zjazd do Brennej Leśnicy a następnie ponowna wspinaczka pod Równicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.