Zidentyfikowany Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Cześć. Nie wiem czy powinna być taka szczelina między korbą a suportem. Już po 30km dostało się tam sporo piasku a co będzie dalej? Tutaj są zdjęcia tego. Nie da rady kupić jakiejś zaślepki czy coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Tak jest suport zbudowany i nic na to nie poradzisz .To normalne, że tam się syf dostanie.Widzę ,że tam masz kupę smaru ,wytrzyj go to piasek nie będzie się tak kleił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 no ok, wytrze to. chociaż tak do końca to nie da mi to spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zafkiel Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Można wcisnąć tam wycięty z filcu krążek i już syf nie będzie się tak zbierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ja tam jeżdże bez takich zabiegów już ok. 6500km i na razie wszystko dobrze się trzyma. Jak cos to sam suport nie jest drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Jak ja zobaczyłem coś takiego u siostry w rowerze, no to się na początku zdziwiłem. Sam posiadam suport GXP i tam wszystko jest zamknięte. Dziwi mnie to, że w suportach Shimano nie ma żadnej zaślepki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ale jakie nie ma zaślepki? Zawsze w standardzie jest normalna zamknięta obudowa z uszczelką. Czy tu jest to nie widzę przez ten smar A poza tym GXP to trochę inna konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phil Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Ja proponuje szczoteczkę do zębów, spirytus/rozpuszczalnik/aceton i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Czyścić jakimiś środkami tego nie polecam, a szczególnie rozpuszczalnikiem. Rozpuszczalnik dostanie się do środka suportu i wypłucze smar z łożysk...suporty na kwadrat zwykle nie mogą popisać się mega uszczelnieniem Ja jeżdżę 4 kkm z takim samym syfem i w niczym to nie przeszkadza. Jak chcesz to przetrzyj jedynie szmatką z wierzchu i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 też tak zrobie, przetrze szmatką żeby było sucho. wczoraj zrobiłem 27km i o matko co tam w środku jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phil Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Cóż, 27km to tam może być co najwyżej trochę kurzu, może piasku. Chyba, że zanurzyłeś rower w bagnie. Nawet jak nie chcesz wycierać odtłuszczaczem, to szczoteczką i tak będzie wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.