Skocz do zawartości

[amor] rock shox tora powiększanie skoku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem zainteresowany zmianą skoku mojego Rock Shox'a Tora 302 z 80 na 100 mm. Robił to ktoś z was kiedyś czy lepiej udać się z tym do serwisu. Czy taki "tuning" pozbawia mnie gwarancji na ten amorek? Czy widelec o większym skoku będzie więcej wybierał? Szukałem takiego tematu na forum lecz albo go nie ma albo ja niedokładnie poszukałem :(

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Jestem zainteresowany zmianą skoku mojego Rock Shox'a Tora 302 z 80 na 100 mm. Robił to ktoś z was kiedyś czy lepiej udać się z tym do serwisu. Czy taki "tuning" pozbawia mnie gwarancji na ten amorek? Czy widelec o większym skoku będzie więcej wybierał? Szukałem takiego tematu na forum lecz albo go nie ma albo ja niedokładnie poszukałem :)

Najlepiej robić to w serwisie. Zmiana taka kosztuje ok. 100 zł. Polecam przestawić nie na 10 cm a 13. To dopiero jazda!

Napisano

Najlepiej robić to w serwisie. Zmiana taka kosztuje ok. 100 zł. Polecam przestawić nie na 10 cm a 13. To dopiero jazda!

IMHO 100zł to mozna dać za cały przegląd a nie samą zmiane skoku która mega laikowi zajmie max 2h i jak ktoś sie uprze to oleju nie musi kupować bo sobie stary zbierze a i narzędzi nie trzeba specjalnych.

Napisano

tez uwazam ze nie ma sensu tyle placic, mozna za takie cos dać 2-3 dychy jak ktos sie nie czuje na siłach. Jaj przestawiałem swoja torę to prawie nic nie pociekło ale za to na koniec dolałem jej troche oleju i nawet spoko pracuje.

Musisz mieć tylko podkładkę oryginalną albo jakiś zamiennik, długość podkładki determinuje skok, a co do samego skoku to jak masz rame pod 8-10 cm a dasz 13 to moze sie zmienic geometria niekorzystnie.

Istrukcje bawienia sie w zmiane skoku all travel powinieneś znaleźc w necie bez trudu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...