miki999 Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam! Mam pewien problem.. prubuję wyregulować te przerzutki (Shimano sis 7) ale nie mogę sobie poradzić.. jeszcze kilka biegów mi nie wskakuje i już nie wiem jak je ustawić.. mianowicie 2,1 oraz od 3,1 do 3,3 mi nie wskakują.. gdy wrzuce z 3,4 na 3,3 to na przednich zębatkach spada mi na 2.. możecie mi doradzić jak to dobrze wyregulować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Trochę zakręciłeś, nie rozumiem twojego "znakowania" przełożeń. Ogólnie jazda na skrajnych przełożeniach (np. z przodu największa i z tyłu największa i vice versa) jest mocno niezalecana z powodu zwiększonego zuzycia podzespołów napędu. I ciężko jest wyregulować przerzutkę przednią tak, żeby na całym zakresie przełożeń tylnych łańcuch nie ocierał o prowadnicę przerzutki przedniej. Dodatkowo przerzutka SIS nie jest jakimś szczytem precyzji, sztywności i dokładności - dziś regulujesz a jutro może się okazać, że musisz to robić znowu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki999 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Trochę zakręciłeś, nie rozumiem twojego "znakowania" przełożeń. Ogólnie jazda na skrajnych przełożeniach (np. z przodu największa i z tyłu największa i vice versa) jest mocno niezalecana z powodu zwiększonego zuzycia podzespołów napędu. I ciężko jest wyregulować przerzutkę przednią tak, żeby na całym zakresie przełożeń tylnych łańcuch nie ocierał o prowadnicę przerzutki przedniej. Dodatkowo przerzutka SIS nie jest jakimś szczytem precyzji, sztywności i dokładności - dziś regulujesz a jutro może się okazać, że musisz to robić znowu ;] moje oznaczenie np 3,3 należy rozumieć jako 3 czyli najwyższy bieg z przodu i 3 z tyłu wiem, że to niezbyt profesjonalne przerzutki bo to juz troche stary rower, lecz mało używany. ale ok, dzięki za odpowiedź. udało mi się ustawić w miarę te przerzutki..a te ustawienia które mi nie działają nie są mi jakoś specjalnie potrzebne. tak chciałem z ciekawości zapytać czy można je dokladniej wyregulować. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.