xcmaniac Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam, Czy manetki dc lx maja szanse dzialac z kaseta 7/8 rzedow, czy nie warto brac takiego rozwiazania pod uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Nie warto. Zmieniać biegi będzie, ale o precyzji zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dokładnie, tak jak wyżej. Też miałem kasete 7 rzędów i kupiłem dualcontrol i zmieniłem na 9 i przerzutke tył z odwrotną sprężyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 I tu się nie zgodzę. Mając kasętę 7sp ustawiasz tak, że na manetce 8-smy i 9-ty bieg będzie pusty i trzeba to uwzględnić przy regulacji i będzie działać. Sprawdzone przy kasecie 8sp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ubotek, a nie uważasz, że różna odległość pomiędzy poszczególnymi koronkami w kasecie 7/8 a 9sp może być przyczyną problemów? Przecież manetka ciągnie odpowiednio mniej/więcej linki wtedy. Kaseta 7 i 8 będzie kompatybila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dokładnie jak Premier rzecze. Kasety 8 i 9 mają taką samą szerokość na bębenku, dystanse pomiędzy poszczególnymi koronkami są węższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.