michal193 Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 witam mam taki problem ze gdy jade na rowerze jakies 10 km to zaczyna mnie bolec tylek i nie wiem czy to z tego ze mam zle siodelko czy jestem jeszcze nie przyzwyczajony do jazdy. tak bardziej na powaznie zaczolem jezdzic jakies 2 miesiace temu. prosze o jakas rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 11 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Najprawdopodobniej masz złe tzn. niedopasowane siodełko do swojej pupy. Jeżeli możesz pożyczyć od kogoś znajomego inne siodło to spróbuj pojeździć i wyczuć różnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudiMTB Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 wg. mnie powinieneś sobie ustawić siodło tak jak Ci pasuje. Byle by noga nie była zbytnio zgięta Miałem to samO tylko że ból pojawiał się w odcinku lędźwiowym teraz pojawia się nie przy 20 km tylko przy 80~ i to do zniesienia jest to kwestia przyzwyczajenia Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Zalezy, po zaczeciu jazd tylek sie przystosowuje tydzien czy dwa, wtedy moze bolec. A jak boli pozniej przy regularnej jezdzie to juz wina siodelka. Jeszcze zalezy ile jezdzisz, bo jak raz na tydzien po 10km to moze nigdy nie przestac bolec . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 11 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Kwestia poprawnego ustawienia siodła. michal193 wstaw może fotę roweru to może będzie łatwiej coś doradzić (albo wykluczyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.