ktoto Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam, Mam problem tylnym kołem w rowerze a więc blokując koło Avid Juicy 5 koło wpada w straszne drgania.Co jest grane??Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 W te wibracje to wpada przed zablokowaniem czy już po zablokowaniu (w trakcie zablokowania)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wegorz Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam, Mam problem tylnym kołem w rowerze a więc blokując koło Avid Juicy 5 koło wpada w straszne drgania.Co jest grane??Help Zobacz czy nie masz luzów w piaście, ew jeżeli to przód, dodatkowo sprawdź czy widelec nie ma luzów i mocno siedzi w główce, jak nie dociągnij śrubą i dokręć mostek. Sprawdź również czy zaciski są dokręcone, oraz czy klocki są ustawione równolegle do tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Zobacz czy nie masz luzów w piaście, ew jeżeli to przód, dodatkowo sprawdź czy widelec nie ma luzów i mocno siedzi w główce, jak nie dociągnij śrubą i dokręć mostek. Sprawdź również czy zaciski są dokręcone, oraz czy klocki są ustawione równolegle do tarczy. Przecież jest napisane, że to tylne koło !!! A te drgania to jak to wygląda dokładniej ?? Tutaj masz temat, który może pomóc. Mi te drgania nie ustały i czekam na przypływ gotówki i kupuję nowe tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 W drgania wpada dopiero po zablokowaniu kola.I jak na postoju zablokuje koło i poruszam w przód i w tył to cały zacisk "chodzi" Tak ma być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 A masz porządnie dokręconą tarcze z tyłu do piasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Tak...Rower jest nowy jeszcze nie był na przeglądzie to powiem gościowi ,że jest problem i niech sie martwi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jeżeli cały zacisk chodzi no to dokręć śrubki, które łączą zacisk z adapterem i adapter z ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dzięki wszystkim za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.