Skocz do zawartości

[wyprawa] Jak nocujecie na wyprawach rowerowych?

sebekfireman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja przed wyjazdem sprawdzam gospodarstwa agroturystyczne i tak planuje trase zeby pod wieczór właśnie tam trafić oczywiście w domu najpierw sprawdzam mapy i zapisuje numery telefonu dzwonie wcześniej i po sprawie :)

Napisano

Ja preferuje jazdę bez sakw więc biorę ze sobą śpiwór (1kg) plus kuchenkę Primusa by można było coś ciepłego zjeść lub przynajmniej się napić.

Noclegów szukam w agroturystyce którą wstępnie rozpoznaje przed wyjazdem. Jakoś nigdy się nie zdarzyło by ktoś mnie nie przenocował, chociażby w stodole na sianku. Dodam jeszcze że z całym szpejem mieszczę się w 18l. plecaku. Max wyprawa trwała 5 dni i wszystko było ok gdyby nie deszcz w ostatnim dniu. Dlatego planuje zakup płachty biwakowej która powinna rozwiązać ten problem.

pozdrawiam

Napisano

mimo wszystko agroturystyka to nie to, pozbawia wyprawy wątku przygodowego. ja planuje w tym roku jechać i nocować na dziko nad jeziorami bądź rzekami ;)

Napisano

To że głównie nocuje w agro wynika ze względów bezpieczeństwa i też ma swój urok nie raz spedziłem miły wieczór z gospodarzami ;)

Faktycznie z moim osprzętem mogę nocować gdzie popadnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...