Malwi Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 Bardzo chętnie sama bym się wszystkim zajęła. Bardzo lubię grzebać przy rowerku ale za bardzo nie mam wiedzy co do czego. Jak na razie jestem sama w stanie szybko i sprawnie zmienić dętki Ale o smarowaniu dajmy na to środka suportu nie wiem nic. Taki krótki kursik by mi się przydał. Słyszał ktoś o czymś podobnym?
Mod Team bikergonia Napisano 10 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 10 Sierpnia 2009 W wawie jest sporo serwisów rowerowych i najszybciej będzie jak osobiście podpytasz czy możesz być na stażu jako serwisant
DominikM Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 Chcesz manual, czy interesuje cię kurs najlepiej dofinansowany z funduszu społecznego ?
smeagul Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 Kurs może nie, ale zaproponuję Ci lekturę, do której często sam zaglądam. Wszak jest to książka, której treść jest już trochę leciwa, ale podstawy są jak najbardziej na czasie i myślę, że w zupełności wystarczy. W połączeniu z odrobiną inteligencji, motywacji i umiejętności kojarzenia faktów (obsługi google), na jej podstawie rozbierzesz rower do gołego i udoskonalisz dotychczasowe zdolności w tej materii. Dodatkowo w kwestii konserwacji to polecam czytać zarówno instrukcje danych produktów jak i oferty środków do konserwacji. Czasem z rożnych katalogów i ulotek można się dowiedzieć bardzo dużo.
Bizon Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 W każdym magazynie rowerowym jest dział warsztat z fotkami i opisami co jak zrobić.Tu jest temat w którym możesz poprosić o skany,sam mam kilka gazet więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby wysłać ,jeśli chcesz.
Malwi Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Napisano 10 Sierpnia 2009 Staż to ciekawa opcja, ale na to trzeba mieć czas, a ja jestem w trakcie rozkręcania własnego interesu więc 24h, 7 dni w tygodniu jestem w pracy :)A jak pomyśle co będzie od września to już mnie głowa boli. Książka i artykuły z gazet to całkiem fajny pomysł. Może warto sobie coś zaprenumerować... Polecacie szczególnie jakieś magazyny?
dude Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 sheldonbrown.com + parktool.com i nie potrzebujesz żadnych kursów skażonych często typowo polskim dziadowaniem(młotek + przecinak do wszystkiego). Dobre jest to że opisują nie tylko 'jak' ale wyjaśniają dlaczego tak, a nie inaczej.
hudy Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 http://bicycletutor.com/ a tu wszystko na wideło
Gal Napisano 11 Sierpnia 2009 Napisano 11 Sierpnia 2009 forumrowerowe.org <-- największa kopalnia wiedzy na temat rowerów Polecam serdecznie!
dude Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 Gdyby tak było ten temat w ogóle by nie powstał. A gość który pyta o tulejkę wewnątrz bębenka nie czekałby 2 dni na odpowiedź.
Bizon Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 2 dni czekania to dużo ???? hmmm chyba nie myślisz ,że ludzie siedzą na forum i czekają na pytania.Poza forum też istnieje życie.Raz trzeba dłużej ,czekać raz krócej tak to już jest.Ogólnie z forum można się dość dużo dowiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.