milees Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Tak jak w temacie. Nie mam pomysłu jak wyjąć tłok z klamki. Wykręciłem już trzpień popychający tłok, klamkę, spuściłem olej itp. Nie mogę na dodatek odkręcić przewodu. Tzn. nakrętka wykręca się gładko, jednak przewód twardo siedzi w klamce. Pomocy! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 przewod jak i tlok najprawdopodobniej musisz wyszarpnac z korpusu - albo wyjac mniej drastycznie jednak z uzyciem sily. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milees Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Z tym przewodem szarpię się już od godziny 15 i nic nie idzie... a czy po wyjęciu go z korpusu końcówki trzeba będzie wymienić, czy są wielokrotnego użytku? Co zrobić, jeżeli przewód nie "popuści"? A jednak się udało. Wielkie dzięki za podpowiedź, wystarczyło mocniej szarpnąć. Teraz można spokojnie wyjąć tłok. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.