wojas2000 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam! Kupilem okolo 8 lat temu przerzutke tylna Deore LX. Zamontowalem ja tylko, ale z braku funduszy musialem przelozyc wymiane innych czesci na dalszy plan. Tydzien temu wyjalem rower z garazu, gdzie stal nie uzywany. Chcialbym aby znowu nadawal sie do jazdy. Jaka piaste tylnia i kasete (ile rzedow, typ) dobrac do tego rodzaju przerzutki? na razie w rowerze jest zwykla kaseta i piasta na 7 rzedow. Z gory dzieki za pomoc! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Piasta deore chyba starczy i do tego jakaś kaseta shimano(ktoś pisał ,że sramowskie są miękkie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Kasetę weź sobie dowolną jaką chcesz, każda będzie kompatybilna, o ile ten LX jest 9 - rzędowy. Co do Srama : na pewno wiele złego można usłyszeć na temat kasety 5.0, ja osobiście mogę potwierdzić rozsypkę tejże kasety po niewielkim przebiegu - pękają koronki. Z kolei znajomy po przesiadce z Shimano na coś z seri Sram pg-8xx jest mile zaskoczony, ale zbyt wiele km jeszcze nie przejechał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Jeśli pasuję Tobie napęd typu 21-speed to wymień go po prostu na nowy i tyle. W przypadku kiedy zapragniesz zamontować sobie napęd 24 lub 27 biegowy musisz ustalić ile przede wszystkim chcesz przeznaczyć pieniędzy i do jakich celów ma służyć rower. Ja bym obstawiał przy piaście Novateca i napędzie deore (korba, łańcuch, kaseta) 27 sp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.