michuuu92 Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 Czy ktos już zmieniał skok w tym amortyzatorze? ponieważ mam go ale ustawionego na 130mm cop jest bardzo meczące na podjazdach (jeżdżę XC). Czy można to zrobić to w zaciszu domowym, i czy potrzeba jakichś specjalnych narzędzi?
kryszniok Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 Wszystkie informacje znajdziesz w service manualu znajdującym się na stronie SRAM'a - wystarczy tam poszperać. W Torze zmiana skoku to All Travel, zatem odbywa się poprzez zmianę/usunięcie podkładek ograniczających zakres wysunięcia tłoczyska. Skoro masz 130 mm to znaczy że w Twojej Torze nie ma takiej podkładki i w zależności o ile mm chcesz skrócić skok, tyle mm powinna mieć ta podkładka (dla 100mm - podkładka 30mm, a dla 80mm skoku - podkładka 50mm). Żeby zdobyć taką podkładkę (może nawet bardziej prawidłowe określenie to plastikowa tuleja), będziesz musiał popytać czy ktoś już nie zmieniał skoku i nie została mu taka o odpowiednim dla Ciebie rozmiarze lub też kombinować z dorobieniem tego na własną rękę. Ale tak jak wspomniałem na początku, zajrzyj do tego manuala.
michuuu92 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Napisano 8 Sierpnia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź jak będę miał chwilkę czasu to zajrzę na str. SRAMa i poszukam w razie dalszych pytań napisze tutaj, z tego co napisałeś to będzie on mniej czuły na małe nierówności bo tłoczek będzie ściśnięty na początku tak?
kryszniok Napisano 9 Sierpnia 2009 Napisano 9 Sierpnia 2009 Nie napisałem, że będzie mniej czuły. Czułość zależy od ciśnienia, a ono jest różne dla różnych wartości skoku. Nie miałem okazji bawić się Torą ustawioną na 130mm, ale moja jest fabrycznie nastawiona na 100 i na czułość nie narzekam, pod warunkiem że dobrze dobiorę sobie ciśnienie.
michuuu92 Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Napisano 10 Sierpnia 2009 Tora na 130mm wybiera praktycznie wszystko pomimo iz nie bawiłems ię z ciśnieniem napompowałem do podanego w tabelce, bo sam nie mam pompki.
_-Paweł-_ Napisano 11 Sierpnia 2009 Napisano 11 Sierpnia 2009 Zapoznaj się z poniższymi filmikami oraz instrukcją obsługi dostepną na stronie SRAMa i nie powinno być problemu - jedynie olej który ucieknie albo trzeba będzie zebrać albo kupić w rowerowym lub motoryzacyjnym olej 15W do amortyzatorów i uzupełnić. http://www.sram.com/en/service/rockshox/view.php?catID=1&subcatID=10
Pichu Napisano 9 Września 2010 Napisano 9 Września 2010 Sorki, że odgrzebuję trupa, ale bez sensu pisać nowy temat skoro taki już istnieje. Wczoraj przyszło mi wymieniać oleje w mojej Torze więc porobiłem trochę zdjęć bebechów. Niestety podczas składania ukręciłem śrubę i teraz czeka mnie zakup nowej, wymienię sobie przy okazji gąbki olejowe Trochę informacji: Tłumik motion control jest zalany 130ml oleju 5W, Sprężyna jest zalana 3ml oleju 15W, W goleniach dolnych jest po 15ml oleju 15W. Fotki poniżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.