Skocz do zawartości

[przerzutka] shimano nexus 3 - uszkodzona?

ryspol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Kupiłem rower z przerzutką w piaście SHIMANO Nexus 3C41 Inter-3. Pomimo wyregulowania coś pstryka na 2 i 3 biegu. Na 1 jest ok. Czy to jest jakaś wada czy te przekładnie charakteryzują się takim pstrykaniem. Z góry dziękuję za pomoc.

Moja mama ma identyczny model i również podczas jazdy na 1 jest cisza a na pozostałych pstrykanie więc widocznie tak mają te modele

Dzisiaj byłem w sklepie i oglądałem taki sam model. W nim też tak cyka to faktyczne penie tak jest. Czytałem na forum i ktoś pisał, że też ma taki objaw. Niestety nie udało mi się skontaktować z jakimś fachowcem od tych mechanizmów. Może ktoś miał z nimi do czynienia z forum to coś napisze.

Witam.Czy chodzi o "cykanie" ,takie samo jak w rowerze z konwencjonalnymi przerzutkami w czasie,gdy nie kręcimy pedałami?(Szybkie "cykcykcyk" w czasie jazdy)

W piaście wielobiegowej występuje podczas kręcenia pedałami,czy podczas "nie kręcenia"?

Jeżdzę tymczasowo na "hybrydzie"-3 biegi z przodu + piasta 3 biegowa "Sachs dreigang" z tyłu.U mnie też jest cykanie gdy kręce pedałami,ale w mieście nie wsłuchuję się dokładnie na jakich biegach,bo nie słychać.Jutro to sprawdzę.Jeśli chodzi o dźwięk i którym piszę wyżej,to pochodzi on z drugiego kompletu zapadek,który widocznie obsługuje tylko pierwszy bieg,a na drugim i trzecim stoi sobie nieruchomo, i cyka :) .

Ale tylko gdybam,grzebałem w 5 cio biegowej i tam tak było.Na 3 biegówkę też przyjdzie czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...