alex1602 Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam, na starcie dzieki serdeczne wszystkim za ewentualna pomoc. Wiem, ze w takim temacie pomaganie i doradzanie kosztuje troche czasu. Chodzi mi o zlozenie roweru do 3 tys zl razem z butami i pedalami (spd). Pacjent ma niecale 180 cm i wazy 70 kg z hakiem. Teren to glownie las, czasami gory. Najwiekszy problem mam chyba z dobraniem ramy. Rower jest dla mojego kumpla takze 19'' bedzie idealna. Mam sam rame amuleta i jestem z niej zadowolony, ale dosyc ciezka ja dostac. Rama, jaka polecacie? Wazne dosyc zeby byla lekka. Jesli chodzi o naped to mysle, ze nizej niz XT nie ma co schodzic. Tylne przezutki, korba, suport XT, ewentualnie przod na LX, jak myslicie? Kolejny problem to hamulce. Osobiscie jezdze na magurach martach, jestem bardzo zadowolony, ale w sumie malo jest o nich opinii, sa dosyc ciezko dostepne. Oczywiscie tarcza tyl i przod hydrauliczna. Raczej zeby wymagala malo obslugi, dobra modulacha i w miare lekkie. Kola to celuje w Mavici Crossride na plaskich szprychach. Niezle sie sprawuja, nie moge narzekac, ale tez czekam na opinie. Waszym zdaniem manetki na LX wystarcza? Mysle, ze w nic wyzej nie ma sensu specjalnego inwestowac. Jesli chodzi o siodelko, sztyce, kierownice itp to bedziemy myslec w zaleznosi ile pieniedzy zostanie Jeszcze raz serdeczne dzieki za pomoc wszelaką i czekam na Wasze opinie/porady. Pozdro!
accentinferno Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 to jeżeli macie 3000 zł budżetu to raczej nie zrobisz takiego roweru jak piszesz bo na samą korbę ramę i niezłego amora wybulisz prawie 2000 no chyba, że masz w sklepach zniżki 60%
alex1602 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Napisano 8 Sierpnia 2009 hm. Rozumiem. Jakas alternatywa? Co jest najwazniejsze przy takim skladaniu? Czy moze jednak odpusic sobie skladanie i kupic cos gotowego?
nabial Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 najwazniejsza jest swiadomosc przyszlego uzytkownika, musi on wiedziec, czego chce i na czym najbardziej mu zalezy, jesli ma zamiar go modernizowac, to mozna wstawic komponenty przejsciowe typu sztywny widelec, no ale to juz zalezy od niego, na pewno nie ma sensu kupowac ramy za 500zl i wkladac w nia osprzetu lx/xt, juz lepiej rame, amor i kola za 2-2,2tys i cos klasy alivio, bo pozniej latwiej jest wydac 150zl na przerzutke niz kilka razy wiecej na rame/amor/kola na jakie ustepstwa jest w stanie pojsc, to juz musi sobie sam odpowiedziec, ja osobiscie odpuscilbym tarcze i drogie rurki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.